National

Rețeta pentru cea mai gustoasă slănină! Iată cum se prepară acest deliciu

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețeta pentru cea mai gustoasă slănină Iată cum se prepară acest deliciu
Slănina fiartă în saramură și coji de ceapă este foarte delicioasă

Multă lume apreciază acest deliciu, însă puțini sunt cei care cunosc rețeta după care se prepară cea mai gustoasă slănină. Secretul în acest caz constă în folosirea cojilor de ceapă la fierbere. Astfel, pe lângă gustul și aroma deosebite, această slănină va avea avea o culoare asemănătoare celei afumate.

Există foarte multe rețete pentru a prepara slănina de porc astfel încât să devină un deliciu culinar. Doar că majoritatea acestora presupun și afumarea slăninei după ce a fost ținută la sare sau condimente. Însă atunci când ești în imposibilitatea de a afuma slănina, poți apela la rețeta pe care v-o prezentăm în continuare.

Astfel, mai mult ca sigur, toată lumea va aprecia slănina preparată după această rețetă. Ea va a vea un gust și o aromă deosebite, dar și o culoare plăcută. Mai mult, datorită culorii pe care o capătă în timpul fierberii cu coji de ceapă, această slănină va semăna cu cea afumată.

Rețeta după care se prepară cea mai gustoasă slănină

Cei cărora le place slănina, cu siguranţă vor aprecia această reţetă delicioasă. Pentru că este fiartă în saramură și coji de ceapă, va căpăta o aromă deosebită, dar și o culoare asemănătoare cu a celei afumate.

Astfel preparată, slănina va fi un aperitiv numai bun de pus pe masa festivă la sărbătorile de iarnă. Iar usturoiul şi celelalte condimente îi vor oferi un gust savuros şi aromat. Așadar, urmând pașii de mai jos veți obține o adevărată delicatesa culinară!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • slănină cu straturi de carne – 2 kg;
  • apa – 1 l;
  • sare grunjoasă – 1/2 pahar;
  • un pumn de coji de ceapă;
  • usturoi – 5-6 căței;
  • piper şi boia de ardei după gust.

Cum se procedează

Se pun toate ingredientele în apă, în afară de slănină şi usturoi. Se fierbe această saramură într-o cratiţă, după care se adaugă bucăţile de slănină. Țineți cont însă că acestea trebuie să fie acoperite complet cu lichid. Se fierb timp de 10 minute, după care se ia cratiţa de pe foc şi se lasă să se răcească complet timp de o zi.

Se scoate apoi slănina din saramură și se lasă să se scurgă bine. Apoi se unge cu usturoiul pisat. Dacă o preferaţi mai condimentată, puteţi tăvăli slănina prin piper măcinat şi boia de ardei, în funcție de gust. Daţi slănina la frigider pentru o zi, apoi mutaţi-o la congelator.

După ce s-a congelată, delicioasa slănină este gata! Datorită fierberii cu coji de ceapă, această slănină are un aspect de parcă ar fi fost afumată. De asemenea, puteţi prepara după această rețetă şi slănina sărată. Poftă bună! Suntem siguri că rețeta după care se prepară cea mai gustoasă slănină va fi pe placul multor persoane…

Adauga un comentariu