Actualitate

Cum se prepară slănina în saramură, o delicatesă care se topește în gură

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară slănina în saramură o delicatesă care se topește în gură
Slănina în saramură are reale proprietăți curative, întărește sistemul imunitar și reglează contracțiile mușchiului inimii

Cum se prepară slănina în saramură. Multă lume se ferește să o consume însă aceasta aduce adevărate beneficii organismului nostru. Slănina trebuie introdusă în alimentație însă în cantități moderate. Astfel, ea va ajuta la întărirea sistemului imunitar dar combate și durerile articulare.

Foarte multă lume se ferește să o consume din cauza aportului său caloric, care nu ține deloc cu silueta. Și totuși, conform cercetărilor actuale, slănina de porc are reale beneficii pentru organismul nostru. Atenție, însă, ea trebuie consumată cu regularitate, dar în cantități moderate.

Studii recente au demostrat că persoanele care consumă grăsime au un ritm cardiac regulat. De asemenea, mușchiul cardiac este mai puternic iar circulatia sângelui, mai ușoară. Așadar, consumul moderat de slănină este benefic pentru inimă și pentru principalele vase de sânge.

În cele ce urmează vă prezentăm o rețetă delicioasă de slănină care este foarte gingașă și aromată.

Cum se prepară slănina în saramură

Slănina în saramură are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar și reglează contracțiile mușchiului inimii. Totodată, aceasta tratează durerile articularei și favorizează scăderea colesterolului rău. În continuare vă recomandăm această rețetă care se prepară foarte ușor. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteți savura după 3 zile.

Pentru aceasta aveți nevoie de:

  • 1 kg de slănină proaspătă,
  • 3 l de apă,
  • 400 g de sare,
  • 6 frunze de dafin,
  • 6 căței de usturoi,
  • 17 g de piper negru boabe,
  • 8 g de piper roșu boabe.

Modul de preparare este foarte simplu. Se pune apa la foc, iar când începe să fiarbă, se adaugă sarea, boabele de piper negru, roșu și frunzele de dafin. Se fierbe amestecul timp de 3 minute. Separat se pune slănina într-un vas mare sau caserolă și se toarnă peste ea saramura fierbinte.

Acoperiți slănina cu o farfurie plată și puneți deasupra o greutate pentru a rămâne acoperită în totalitate de saramură. Se lasă slănina să stea în saramură timp de 3 zile, la temperatura camerei. După cele 3 zile se scoate din saramură și se frecă bine cu usturoi mărunțit.

Ce afecțiuni poate ameliora slănina

Dacă ne gândim de ce bunicii și străbunicii noștri erau mai sănătoși, ar trebui să ne gândim la alimentația lor tradițională. Iar slănina și ceapa ocupau un loc de cinste pe masă. Apoi, slănina consumată de bunicii noștri are anumite calități care se datorează acidului arahidonic, ce îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului.

Acest acid favorizează scăderea colesterolului, întărește sistemul imunitar dar este necesar și pentru producerea compușilor chimici responsabili pentru reacțiile inflamatorii. Cantități mici de grăsime sunt de folos pentru inimă și vasele de sânge. Grăsimea reglementează contracțiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale mușchiului cardiac, și sprijină tonusul vascular.

În cazul fumătorilor, consumul de slănină reprezintă un real beneficiu datorită faptului că ea conține seleniu. Acest microelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de țigări se reduc parțial. Totodată, slănina încetinește și intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereților stomacului cu grăsime și crearea pansamentului gastric. Astfel, alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuși, va fi absorbit, dar treptat.

Așadar, acum că ați aflat cum se prepară slănina în saramură, vă puteți bucura de această delicatesă culinară.

Adauga un comentariu