Dacă îți plac preparatele pe bază de fructe de mare, poți încerca o rețetă de creveți cu sos de roșii, pentru una dintre mesele principale ale zilei. Este una dintre cele mai simple rețete cu creveți.
Pentru această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le găsești la orice supermarket. Creveții aduc un gust de mare care se potrivește minunat cu sosul de roșii, iar cu câteva condimente simple, faci un preferat delicios, care va fi pe placul întregii familii.
Rețeta pentru creveți cu sos de roșii
Nu ai de preparat pentru această rețetă decât un sos delicios de roșii, dacă nu cumva îl ai și pe acesta borcan. Adaugi creveții în sos și îi mai lasă câteva minute la preparat. Poți savura mâncarea simplă, la o cină ușoară. Dar o poți servi și la prânz ca o garnitură de orez sau una de paste.
Creveții sunt alimentele cele mai adorate din categoria fructelor de mare. Sunt bogați în proteine, vitamine și minerale. Nu conțin cantități mari de grăsimi saturate, deci sunt foarte sănătoși și recomandați peroanelor care optează pentru o dietă echilibrată.
În conținutul creveților se găsesc și cantități mari de acizii grași Omega-3, grăsimi benefice pentru funcționarea creierului și a sistemului cardiovascular. Acestea sunt doar câteva dintre multele proprietăți benefice ale creveților. Include-i în meniurile tale pentru a te bucura de acestea. Poți încerca și rețeta de creveți cu usturoi, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Iată de ce ai nevoie: 450 gr de creveți; 1 ceapă de mărime medie; 2 căței de usturoi; 2-3 linguri cu ulei de măsline; sare și piper după gust; 500 ml de suc de roșii; frunze de pătrunjel verde pentru decor.
Începe cu pregătirea creveților. Dacă îi achiziționezi proaspeți, aceștia necesită curățare. După ce îi cureți, îi clătești cu apă ușor caldă și îi ștergi bine cu prosoape de hârtie absorbante. Poți opta pentru a prepara creveții mai întâi în ulei cu puțin usturoi.
Mod de preparare
După ce ai pregătit creveții, pregătește ceapa și usturoiul. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă uleiul să se încingă, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor, amestecându-le cu o spatulă să nu se ardă.
Când bucățile de ceapă și de usturoi sunt pătrunse și devin sticloase, adaugă sucul de roșii. Amestecă ingredientele și dacă sosul este prea consistent, mai adaugă și o ceașcă cu apă. Lasă sosul de roșii să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, timp în care îi asezonezi gustul cu sare și piper.
Poți adăuga și alte condimente pe care știi că le preferi. Apoi adaugă creveții pregătiți anterior. Există o regulă de aur în gătitul creveților, nu te îndepărta de lângă tigaie! Când sunt gătiți într-o tigaie încinsă, creveții mari se fac rapid.
E vorba doar de un minut, maxim două, pe fiecare parte. Și vrei să eviți cu orice preț să-i gătești prea mult, pentru că au tendința să devină tari și cauciucați. Fierbe creveții în sosul de roșii pentru 5-6 minute. După stingerea focului, adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt. Servește creveții cu sos de roșii calzi, simpli sau cu garnitură.