Deserturile individuale au devenit tot mai populare datorită aspectului elegant și a porționării perfecte, de aceea, venim în ajutor cu rețeta pentru niște mini cheesecakes delicioase.
Această rețetă este ideală pentru persoanele care vor să impresioneze fără efort, indiferent de evenimentul avut.
Rețeta pentru mini cheesecakes
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 100 de grame de biscuiți simpli, de 50 grame de unt topit, de 300 grame de cremă de brânză, de 65 grame de zahăr tos, de 2 ouă, de 80 grame de smântână, de 3 lingurițe de suc de lămâie, de 1 linguriță de esență de vanilie.
Pentru cremă vei avea nevoie de 100 grame de cremă de brânză, de 100 grame de smântână pentru frișcă și de 40 grame de zahăr pudră. Pentru sos vei avea nevoie de 180 grame de vișine, de 40 grame de zahăr, de 10 grame de amidon, de 35 ml suc de lămâie și de 70 ml de apă.
Important este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei înainte de a începe prepararea. Pentru început, fărămițează biscuiții într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul unui sucitor, până când devin fini. Toarnă apoi untul topit și amestecă până când obții un aluat nisipos.
Folosește o tavă specifică pentru brioșe, tapetată cu hârtie de copt pentru a pune biscuitele uniform, presându-l, pentru a-l nivela. Pune baza la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 4-5 minute.
Cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, omogenizează foarte bine crema de brânză și zahărul, până obții o cremozitate bună. Adaugă apoi smântâna, sucul de lămâie și vanilia și amestecă totul. Scoate baza făcută de la cuptor și pune compoziția făcută peste aceasta, distribuind totul uniform în fiecare formă. Poți lovi de câteva ori tava de blat, astfel încât să se așeze compoziția și să se spargă bulele de aer. Află cum poți face și cel mai simplu cheesecake.
Pașii următori și câteva sfaturi
Pune tava din nou la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute. Pune acum într-o cratiță vișinele, zahărul, amidonul, sucul de lămâie și apa la foc mic, amestecând constant. Când începe să se îngroașe, oprește focul și transferă sosul într-un bol curat.
Acoperă cu folie sosul, astfel încât să nu se întărească la suprafață și să se răcească în totalitate. După ce a trecut timpul, deschide puțin ușa cuptorului și mai lasă cheesecake-ul pentru 5-10 minute la răcorit, apoi la răcit complet la temperatura camerei.
Pentru cremă pune toate ingredientele într-un vas și mixează-le până când obții o cremă consistentă, apoi pune-o într-un poș. După ce ai scos cheesecake-urile din formă, ornează-l pe fiecare cu cremă și sos de vișine. Pune-le apoi pentru câteva ore la frigider și se pot servi.
Un sfat util este să nu bați prea mult crema după adăugarea ouălor, întrucât poți introduce excesiv aer. Acest lucru poate cauza umflarea și crăparea compoziției în timpul coacerii. Este de preferat și să folosești cremă de brânză cu minim 25% grăsime, pentru un gust mai deosebit și o textură foarte cremoasă.
O greșeală frecventă este supracoacerea. Cheesecake-urile trebuie să fie ușor coapte doar în centru și să nu se crape. Dacă apar crăpături, înseamnă că temperatura a fost prea mare sau timpul prea lung. Dacă vrei un gust mai intens, poți prepara un cheesecake cu fistic.
Această rețetă pentru mini cheesecakes oferă o soluție practică și foarte gustoasă pentru un desert de efect, ideal pentru orice ocazie.