Aceste sticksuri de mozzarella prăjite sunt ușor de preparat și sunt și extrem de gustoase. Crusta este obținută dintr-un amestec de pesmet, ierburi uscate și proaspete, precum oregano, busuioc și pătrunjel, și un strop de usturoi.
Batonașele din mozzarella sunt ușor de preparat, simple și rapide perfecte atât pentru o cină în familie, cât și pentru o petrecere. Poți adapta rețeta în funcție de preferințele tale, adăugând cimbru, rozmarin sau salvie. De asemenea, poți adăuga și alte condimente.
Rețeta pentru mozzarella sticks
Dacă îți este poftă de o gustare rapidă și tot ce ai în frigider este mozzarella, atunci ai tot ce ai nevoie pentru a face sticksuri din mozzarella. O rețetă care se prepară foarte rapid și la care ai nevoie de doar câteva ingrediente, precum 250 g mozzarella; 2 ouă: 100 g făină; 150 g pesmet; 50 g parmezan ras; 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat; sare; piper și oregano.
Taie mozzarella în batoane de aproximativ 1 cm grosime și 5-7 cm lungime. Într-un bol, bate ouăle cu puțină sare și piper. Apoi într-o farfurie adâncă, pune făină și într-o altă farfurie, amestecă pesmetul cu parmezanul ras și pătrunjelul tocat.
Tăvălește fiecare baton de mozzarella prin făină, scuturând excesul. Scufundă-l apoi în oul bătut, asigurându-te că este acoperit complet. La final, tăvălește-l prin amestecul de pesmet, parmezan și pătrunjel, presând ușor pentru a se lipi bine. Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul la foc mediu-mare. Iată cum să faci cel mai bun sos de brânză pentru cartofi.
Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte pentru a prăji, dar să nu fie la temperatura maximă, în jur de 180°C este ideal. Prăjește batoanele de mozzarella în tranșe, până devin aurii și crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
Ai grijă să nu le aglomerezi în tigaie, apoi scoate batoanele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Servește batoanele de mozzarella imediat, cât sunt calde și brânza este topită în interior. Pot fi servite cu diverse sosuri, precum marinara ranch, ketchup sau sos de usturoi.
Ce este mai exact brânza mozzarella
Deși mulți o consumă, puțini știu cu adevărat ce este mozzarella și cum se obține. Mozzarella este un tip de brânză originar din sudul Italiei, care se face în general din lapte de bivoliță.
Există însă și mozzarella de oaire, care este, de fapt, varianta originală a acestui tip de brânză. Numită și mozzarella pecorella, aceasta este specifică Sardiniei și regiunilor Abruzzo și Lazio.
Mozzarella se face și din lapte de vacă, mai ales pentru a răspunde cererii mari. Aceasta este mai ieftină, dar nu atât de gustoasă cum este cea de bivoliță. Recent a apărut și variantă din lapte de capră, destinată doar celor cu intoleranță la laptele bovinelor. Iată cum să faci cea mai delicioasă rețetă de lasagna cu topping de brânză.
Fabricarea acestui tip de brânză se bazează pe adăugarea de cheag natural în lapte, apoi pe scufundarea acestuia în apă caldă. Fabricantul frământă apoi brânza ca pe o cocă, până obține consistența specifică.
Mozzarella se păstrează sub formă de cilindri sau sfere. Brânza mozzarella este de obicei albă, dar poate fi și gălbuie, în funcție de dieta animalului. Se servește în câteva zile de la fabricare sau se păstrează în saramură o săptămână sau chiar mai mult, dacă are un conținut mic de lichid.
Brânza mozzarella conține cantități importante de vitamina A, E și D. Acestea sunt esențiale pentru absorbția calciului, protejarea membranei celulare și sănătatea oaselor și a dinților.
În lipsa lor, organismul poate experimenta deficiențe serioase, mai ales la vârsta copilăriei și adolescenței. Dacă nu vrei să prăjești sticksurile din mozzarella, le poți face la cuptor, fiind mai sănătoase.