Dacă ai în plan să pregătești un preparat din carne și îți dorești să fie altfel decât în mod clasic, poți încerca un piept de pui umplut la cuptor. Este cea mai bună alegere și cu siguranță nu vei da greș în pregătirea lui.
Pieptul de pui este tipul de carne preferat, în special de copii. Dar nici adulții nu refuză preparatele din piept de pui simple și delicioase. Este carnea cea mai des gătită în toate bucătăriile lumii, considerată lider în combinația optimă de proteine și grăsimi.
Rețeta pentru piept de pui umplut la cuptor
Rețeta de piept de pui umplut la cuptor este un preparat care cu siguranță te va face să vrei să îl servești pentru tot restul vieți. Îl poți împărți cu familia și cu cei dragi ție în fiecare moment. Acesta este, de cele mai multe ori, un fel de mâncare gustos, dar și foarte arătos.
Ingredientele pe care le poți folosi pentru rețetele de piept de pui umplut sunt, practic, nenumărate. Pentru a pregăti un pui delicios, există multe combinații de ingrediente care pot fi folosite, iar preferințele pot varia în funcție de gusturi și culturi.
Poți experimenta cu diverse brânzeturi, legume, fructe și condimente pentru a găsi propriile voastre combinații preferate. Asigură-te că ingredientele se completează reciproc în ceea ce privește aromele, texturile și echilibrul gustului și vei obține un piept de pui umplut minunat.
Carnea de pui este o opțiune populară și sănătoasă de proteine și, prin combinarea cu anumite ingrediente, poți obține mâncăruri delicioase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.
Pentru această rețetă de piept de pui umplut la cuptor vei avea nevoie de 5 bucăți de piept de pui, 5 felii de șuncă, 200 gr cașcaval, 1 lingură muștar, 1 lingură sos de roșii, 1 lingură iaurt, sare, piper, praf de copt.
Mod de preparare
Primul pas constă în crestarea unui buzunar în fiecare piept de pui. Apoi bate iaurtul cu sosul de roșii și muștarul și asezonează cu sare, piper și usturoi pudră. Mai apoi dă pe răzătoare cașcavalul, unge ușor interiorul buzunarului cu amestecul de sosuri, dar nu până îl termini pe tot, deoarece vei pune și deasupra.
Pune câte o felie de șuncă în buzunarul fiecărui piept de pui. Presară și cașcavalul înăuntru, dar mai lasă puțin pentru a putea presăra și pe deasupra. Pune bucățile de pui în tavă, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptor preîncălzit la foc mediu timp de 15 minute.
Apoi scoate tava, unge deasupra, în mod egal, fiecare bucată de piept de pui cu restul de amestec de sosuri. Pune și restul de cașcaval deasupra și mai dă la cuptor până se rumenește cașcavalul.
Presară câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt deasupra și servește preparatul fierbinte. După ce ai urmat toți acești pași, acest fel de mâncare delicios este gata și poate fi servit alături de familie și cei dragi. Dacă acest piept de pui umplut la cuptor va fi preparat în acest mod, el va fi fraged și suculent la interior și frumos gratinat la exterior.