Ingrediente:
- 40 foi de vită
200 g orez
200 g ciuperci
2 morcovi medii
1 ceapă mare
½ cana supa vegetală
ulei
1 rădăcina mică de ţelină
1 legătura de pătrunjel
½ legătura de mărar
1 cană cu bulion
2 foi de dafin
sare şi piper
Mod de preparare:
Primul pas este pregătirea foilor. Umple o oală cu apă şi puţină sare şi lasă să fiarbă. În momentul în care apa fierbe, poţi începe să scufunzi foile de vită. Lasă foile să fiarbă pentru 4-5 minute, scoate-le cu ajutorul unei palete şi lasă-le să se scurgă bine de apă într-o sită.
Toaca mărunt ceapă, morcovii, ţelina şi ciupercile. Pune uleiul la încins într-o cratiţă şi căleşte legumele la foc mic, pentru 3-4 minute. Adaugă şi orezul şi lasă-l să se călească timp de 2-3 minute.
Toarnă cană cu supa vegetală şi lasă să fiarbă la foc mic, până când orezul absoarbe toată supa. Condimentează cu sare şi piper. Umple foile de vită cu câte o lingură din compoziţie. Rulează foile bine şi îndeasă capetele înăuntru. Adaugă 2-3 linguri de ulei într-o oală, aşază în cerc primul strat de sarmale şi apoi continuă să aşezi în straturi toate sarmalele.
Acoperă bine sarmalele cu apa caldă, adauga bulionul şi foile de dafin şi lasă-le la fiert la foc mic timp de aproximativ 2 ore.