Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru supa cremă de spanac. Un preparat răcoritor pentru zilele caniculare!

Rețeta pentru supa cremă de spanac. Un preparat răcoritor pentru zilele caniculare!

08 iul. 2025, 12:54,
Redacția BZI în Culinar

Dacă nu știi ce să mai gătești în zilele călduroase de vară, dar îți dorești un preparat delicios și în același timp rapid, poți încerca o supă cremă de spanac. Este o mâncare proaspătă care se poate consuma și rece.

Spanacul este o plantă verde ale cărei frunze sunt recomandate pentru consum frecvent datorită conținutului mare de vitamine și minerale. Nutrienții din spanac sunt benefici pentru susținerea sistemului imunitar, ajută în cure de slăbire și protejează sănătatea oaselor, a pielii, părului și în sănătatea vizuală.

Rețeta pentru supa cremă de spanac

Pentru această rețetă de supă cremă de spanac vei avea nevoie de 5 căni de spanac tânăr; o tulpină de ţelină; un dovlecel curăţat şi feliat; o tulpină de praz; o lingură de ulei de măsline; oregano proaspăt și sare, după gust.

Prima dată se pun la fiert prazul, țelina și dovlecelul în două-trei căni de apă. Înainte cu 5 minute să fie gata, se adaugă și spanacul spălat și se mai lasă la fiert la foc mediu. Uleiul de măsline, sarea și oregano se adaugă după ce ai stins focul.

Se pune totul într-un blender la viteză maximă, având grijă să ajustezi consistența supei în funcție de preferințe, adică dacă vrei să fie mai lichidă, adaugă mai multă zeamă din oală, iar dacă vrei să fie mai densă, pune mai puțin lichid.

Când servești supa poți adăuga o lingură de iaurt grecesc cu 10% grăsime, aceasta îi dă super o savoare deosebită, mai poți adăuga și lăstari, semințe de dovleac și o mână de spanac tânăr crud. Supa cremă se servește cu crutoane sau pâine prăjită și se ornează cu felii de ouă fiert și ceapă verde.

Ce beneficii pentru sănătate are spanacul

Spanacul este considerat una dintre cele mai sănătoase legume cu frunze verzi, fiind bogat în antioxdanți și substanțe nutritive. Originar din Persia, a ajuns extrem de faimos datorită desenelor animale cu Popeye Marinarul, personaj care consuma spanac pentru a căpăta forță.

Spanacul fusese ales deoarece studiile publicate la acea vreme spuneau că acesta conține foarte mult fier. Ulterior, s-a demonstrat că există alte legume cu un conținut mai mare de fier, însă există în continuare și în cazul consumului de spanac beneficii multiple pentru organism.

Acesta este bogat în vitamine și nutrienți, așa că se recomandă consumul său regulat, în diverse moduri de preparare. Spanacul conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E și K, dar și mangan, potasiu, fier, zinc, cupru, seleniu și calciu.

De asemenea, spanacul conține fibre, proteine, triptofan și acizi grași Omega 3. Bogat în acid folic, spanacul contribuie la formarea unor celule noi în organism. Astfel, este benefic să se consume spanac pentru bebelușii în faza de diversificare alimentară, dar și pentru femeile însărcinate. În cazul acestora, se pot recomanda chiar suplimente cu acid folic.

Este un aliment necesar pentru protejarea stării de sănătate, fiind indicat mai ales pentru prevenirea unor boli ca osteoporoza, artrita sau diverse tipuri de cancer.
Spanacul este folosit atât în industria alimentară, cât și în industria farmaceutică, fiind o plantă cu numeroase proprietăți benefice.

Frunzele de spanac, crude sau gătite, sunt apreciate pentru că ajută la creșterea rapidă a nivelului de energie și înlătură oboseala. De asemenea, consumul de spanac susține sănătatea sângelui, a oaselor, a pielii, părului și ochilor. Prin urmare, ai toate motivele pentru a face o supă cremă de spanac delicioasă.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 decembrie 2025
15 decembrie 2025