Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru tiramisu fără cafea – Ideală pentru a fi servită alături de copii

Rețeta pentru tiramisu fără cafea – Ideală pentru a fi servită alături de copii

13 mai 2025, 10:21,
în Culinar

Tiramisu este cu siguranță unul dintre cele mai delicioase deserturi, iar pentru a fi consumat de întreaga familie, venim în ajutor cu o rețetă fără cafea.

În foarte multe regiuni din Italia este pregătit cu ajutorul cafelei amare, însă poate fi aromatizat cu alte băuturi, ce îl vor face la fel de delicios.

Iată cum poți să prepari un tiramisu fără cafea

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 5 ouă, de 450 grame de mascarpone, de 190 grame de zahăr brun, de 250 ml de ciocolată caldă, de 250 ml de lapte, de 400-450 grame de pișcoturi, de 6 lingurițe de pudră de cacao și de un praf de sare.

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile într-un bol încăpător cu un praf de sare, apoi mixează-le sau bate-le cu un tel până când se întăresc. Într-un alt bol, bate foarte bine gălbenușurile cu zahăr, după care, adaugă și mascarponele.

Încorporează apoi ușor albușurile în amestecul făcut anterior, amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Crema obținută trebuie să aibă un aspect aerat și pufos. În alt bol, amestecă ciocolata caldă și laptele la temperatura camerei. Înmoaie apoi jumătate dintre pișcoturi în acest amestec și pune-le pe fundul unui vas yena de sticlă. Pune apoi jumătate din cantitatea de cremă, apoi înmoaie și celelalte pișcoturi și toarnă și restul de cremă peste ele.

La final, pune și pudra de cacao pe toată suprafața sa, apoi pune vasul la rece pentru câteva ore sau ideal, peste noapte. După preferințe, se pot adăuga și fructele preferate, precum zmeura și se poate servi imediat după ce s-a răcit, copiilor.

O rețetă cu fructe, la fel de delicioasă

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 450 grame de pișcoturi, de 200 grame de mascarpone, de 250 ml  de sucul de fructe preferat, de 2 gălbenușuri, de esență de vanilie sau de portocale după gust și de 6 lingurițe de miere.

Începe prin a însiropa pișcoturile cu un sirop sau suc de fructe. Recomandat este un suc obținut de la un compot, precum compotul de piersici, de ananas, sau altă opțiune preferată. Mixează brânza mascarpone împreunp cu gălbenușurile și cu mierea până când obții o cremă omogenă.

Așează pișcoturile însiropate într-un vas de sticlă dreptunghiular pe fundul său, apoi pune un strat de cremă pufoasă de mascarpone. Peste stratul de cremă pune din nou pișcoturi însiropate, iar pe ultimul strat pune din nou crema de mascarpone. Pentru o aromă mai deosebită, în cremă poți adăuga fructele preferate, tăiate în bucățele potrivite pentru copii.

Poți decora cu pudră de cacao pe deasupra, apoi pune vasul la rece pentru minim o oră. Această variantă este mai răcoroasă și mai ușoară decât varianta ce conține cafea. Pentru un gust cu adevărat deosebit, este recomandat să folosești fructe de pădure, piersici sau ananas, întrucât se potrivesc foarte bine în acest preparat. Află cum poți face și o variantă cu zmeură delicioasă.

Un tiramisu fără cafea este cu adevărat delicios, ideal atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025