Culinar

Rețetă simplă de tiramisu fără ou: Atât de gustoasă, încât toți vor dori să o încerce

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă simplă de tiramisu fără ou Atât de gustoasă încât toți vor dori să o încerce
Rețeta de tiramisu fără ouă este o rețetă italiană, extem de rapidă.

Cu toții ne dorim o rețetă simplă, care să nu ne dea prea mari bătăi de cap. De aceea, v-am pregătit o rețetă de tiramisu fără ou, gustoasă și rapidă.

Rețeta de tiramisu fără ouă este o rețetă italiană, extem de rapidă. Ea se realizează la rece, fără coacere și aveți nevoie de doar jumătate de oră. O puteți face chiar și sub formă de tort și va arăta senzațional. Trebuie neapărat să o încercați! Așa că nu mai stați pe gânduri, adunați ingredientele și, cât ați clipi, prăjitura este gata. În rândurile de mai jos vă vom explica de ce aveți nevoie și cum să preparați cel mai bun tiramisu fără ou din lume.

Tiramisu fără ou: Ingrediente și mod de preparare

Tiramisu este un desert deosebit, realizat din pișcoturi și mascarpone. Astfel că, veți avea nevoie de: 200-250 g pişcoturi de şampanie, 500 g mascarpone, 100 g zahăr (sau alt îndulcitor), vanilie, 600 ml de smântână pentru frişca (frişcă lichida naturală), 200 ml cafea concentrată îndulcita, 1 lingura cacao pentru decor

Primul pas este să amestecați smântâna cu mascarpone. După ce ați omogenizat bine, adăugați zahărul pudră. Luați un mixer și bateți la început cu viteză mică. După 20-30 de secunde, dați la viteză mare și urmăriți îndeaproape.

Continuați să mixați pentru 4 sau 5 minute, nu mai mult.

Acum adăugați o linguriță de esență de vanilie, 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat sau seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie. Cu ajutorul unei spatule, amestecați ușor.

Următorul pas este însiroparea pișcoturilor. Luați o farfurie adâncă, în care turnați cafea și înmuiați, rând pe rând, pișcoturile. Nu trebuie să zăboviți mult, pentru că pișcoturile imediat absorb lichidul. Secretul este să le înmuiați cu partea cu zahăr în jos. Așezați pișcoturile în forma dorită. Dacă doriți instrucțiuni mai clare, luați o tavă din ceramică sau din sticlă, cu dimensiunile de 23×32 cm, înaltă de 12 cm.

După ce ați așezat primul strat de pișcoturi, puneți o treime din cremă. Deasupra mai puneți un strat un strat de pișcoturi, așezat invers, după care mai adăugați cremă. Procedați așa până când terminați toate pișcoturile. Pentru un aspect final plăcut, luați un poș, pe care îl umpleți cu cremă. Faceți apoi moțuri deasupra ultimului strat de pișcoturi și ornați-le cu 1-2 linguri de cacao cernută printr-o sită.

În final, puneți tava la frigider și lăsați-o câteva ore. Ideal ar fi să stea peste noapte. Pișcoturile trebuie să se însiropeze bine, iar crema să devină tare.

De asemenea, nu uitați un lucru: adăugați multă iubire, iar desertul va fi perfect!

Secretele unui tiramisu fără ouă, ca la carte

În ceea ce privește cafeaua, puteți folosi orice vă doriți: cafea solubilă, espresso sau cafea la ibric. Totul ține de preferințele voastre. În cafea se pune zahăr, de preferat zahăr brun, însă dacă nu doriți, puteți omite acest pas.

Dacă doriți să oferiți această prăjitură și copiilor, înlocuiți cafeaua cu lapte cu caco sau chiar cu suc de fructe sau sirop. Puteți încerca și rețeta de tiramisu cu fructe de pădure, ideală pentru cei mici.

Perfectă în această rețetă este smântâna dulce sau frișca lichidă. Pentru ca frișca să se bată foarte bine, este important să fie rece, de la frigider. Ba chiar o puteți lăsa 5 sau 10 minute la congelator înainte de folosire. Ar fi bine să puneți la congelator și paletele mixerului, dar și vasul în care veți bate frișca.

Cea mai bună smântână pentru tiramisu este smântâna dulce naturală.

Poftă bună!

Adauga un comentariu