Culinar

Rețetă tăiței de casă. Cum să pregătești niște tăiței perfecți pentru cele mai bune ciorbe

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă tăiței de casă. Cum să pregătești niște tăiței perfecți pentru cele mai bune ciorbe
Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu o ciorbă gustoasă, putem să facem și niște tăiței de casă după rețeta bunicii.

Tot mai multe gospodine aleg savuroasa rețetă de tăiței de casă pentru a obține la final niște ciorbe gustoase și pe placul tuturor celor de la masă. Pentru a pregăti niște tăiței ca la mama acasă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple și succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești niște tăiței perfecți pentru cele mai bune ciorbe.

Rețetă tăiței de casă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște ciorbe de casă delicioase și aromate trebuie să pregătim mai întâi niște tăiței gustoși după rețeta de odinioară a bunicii. Tăițeii sunt ușor de făcut, avem nevoie de puține ingrediente, însă la final succesul culinar este garantat. Dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta tradițională vom obține niște tăiței delicioși, cu care vom pregăti niște ciorbe cu legume sau cu carne savuroase.

Pentru a obține cei mai buni tăiței trebuie să adăugăm un ou la 100 g de făină, iar dacă aluatul iese prea moale se mai adaugă puțină făină până când va avea consistența dorită. De asemenea, aluatul trebuie tăiat în fâșii cât mai subțiri și tăițeii pot fi păstrați mai mult timp în săculeți sau pungi de hârtie, la loc uscat și răcoros.

Pe lângă tăiței de casă, gospodinele mai pregătesc și un borș fără huște, acrișor și aromat. Acesta ne va ajuta să obținem cele mai bune borșuri după rețeta tradițioanală. Nelipsite de la mesele tradiționale sunt și murăturile gustoase precum niște castraveți murați pentru iarnă sau varză murată la butoi.

La masa de Crăciun doamnele pregătesc și o piftie de porc gustoasă sau o ruladă de pui la cuptor. Savuroasele mâncăruri sunt ideale la ceas aniversar, fiind aromate și pe placul celor dragi. Aceste preparate tradiționale sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețea bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu adevărate delicii.

Cum să faci cei mai buni tăiței pentru o ciorbă savuroasă

Tăițeii de casă pot fi folosiți pentru supe, ciorbe, budinci, dar și la pregătirea unor deserturi precum tăiței cu lapte. Pentru tăiței făcuți acasă vom avea nevoie de 300 g de făină, 3 ouă și sare. Mai întâi se cerne făina și se pune într-un vas mare. Se face o gaură în mijloc și se pune sarea apoi se adaugă cele trei ouă.

Se amestecă ingredientele treptat până când aluatul capătă o consistență omogenă. Se pune un pic de apă călduță apoi se frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini și devine ușor elastic. Se lasă aluatul jumătate de oră la odihnit apoi se întinde pe masă, unde am pus făină să nu se lipească aluatul. Se întinde foarte bine pentru a obține o foaie de aluat cât mai subțire și fină. Se lasă la uscat timp de 10 minute, apoi se taie aluatul în șuvițe lungi sau late, după preferințe. Cu acești tăiței gustoși vom putea pregăti niște ciorbe savuroase și aromate ca la mama acasă.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu o ciorbă gustoasă, putem să facem și niște tăiței de casă după rețeta bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu