Rețeta ungurească pentru supa de chimen este foarte bună, sănătoasă și foarte ușor de preparat.
Chimenul este frecvent folosit pentru întărirea sistemului imunitar, digestie, combaterea stărilor de greață, anemie, dureri de spate și oboseală.
Rețeta ungurească pentru supa de chimen
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 3 lingurițe de chimen, de 100 ml de ulei, de 200 grame de ceapă albă, de 300 grame de morcovi, de 250 grame de ardei gras, de 5 căței de ustroi, de 2-3 foi de dafin, de 6 lingurițe de făină, de 1,5 litri de supă de legume sau de pui, de 3 lingurițe de boia, de 6 lingurițe de oțet alimentar, de 8 ouă întregi, de crutoane și de sare și piper după gust.
Începe prin a spăla și curăța foarte bine legumele, apoi taie morcovii și ardeiul gras tip julienne. Toacă ceapa mărunt, iar usturoiul pisează-l sau taie-l foarte mărunt. Într-o cratiță, pune chimenul la foc mic, fără nimic altceva, și amestecă până când începe să pocnească.
Adaugă apoi și uleiul și prăjește-l pentru 1-2 minute. Pune toate legumele, apoi călește-le la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugă și lingurițele de făină și amestecă până când se omogenizează și nu se mai vede.
Toarnă și supa de legume treptat și amestecă constant, apoi adaugă boiaua și fierbe totul la foc mediu pentru 5-10 minute. Adaugă ouăle bătute sau în formă de ochiuri, focul fiind foarte mic. Încearcă să îl păstrezi cât mai intact, apropiind oul de supă și dându-i drumul foarte ușor.
Mai lasă totul pe foc pentru 2-3 minute, apoi oprește focul și las-o la odihnit pentru încă câteva minute. Adaugă crutoanele de casă sau cumpărate peste și o poți servi.
Altă rețetă delicioasă, mult mai simplu de preparat
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 6 lingurițe de untură sau de ulei, de 6 lingurițe de făină, de 1 ceapă mare, de 2 lingurițe de chimen, de 1 linguriță de boia dulce, de sare și piper după gust, de 1,2 litri de supă de legume, de pui sau de apă, de 2 ouă și de crutoane pentru servire.
Începe prin a spăla, curăța și tăia foarte bine ceapa. Într-o cratiță pune-o la călit în untură sau ulei până când devine translucidă, apoi adaugă semințele de chimen și amestecă frecvent. După 3-4 minute, adaugă și făina treptat și amestecă continuu, până la încorporare. Făina va îngroșa textura supei, așadar, nu trebuie omisă.
Adaugă și boiaua dulce sau iute și amestecă, apoi adaugă treptat supa sau apa. Poți adăuga mai multă cantitate de apă, în funcție de cât de multă supă vrei să faci. Condimentează după gust cu sare și cu piper, apoi las-o să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute, la foc mic.
După acest timp, bate ouăle și toarnă-le în supă, amestecând constant și mai fierbe pentru încă 2-3 minute. Servește supa caldă, cu puțin pătrunjel tocat și cu crutoane pe deasupra. Află cum se face și rețeta clasică de supă, cu mai puține ingrediente.
Rețeta ungurească pentru supa de chimen este foarte sănătoasă și cu adevărat delicioasă, ideală pentru o masă a zilei, îndiferent de moment.