Breaking News
Este o rețetă ușoară, rapidă și foarte gustoasă!
Ingrediente:
- 250 g șuncă afumată fiartă
- 1,2 kg cartofi
- 4 ouă
- 300 ml smântână
- 1 – 2 linguri ulei
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 100 g cașcaval
- Piper
- sare
Mod de preparare:
Tocăm șunca, sau o tăiem bucăți mici. Cartofii curățați îi fierbem în apă cu sare, apoi îi tăiem rondele. Punem într-un vas gălbenușurile și smântâna, condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine.
Călim șunca în puțin ulei. Punem jumătate din rondelele de cartofi într-un vas termorezistent tapițat cu unt și pesmet. Peste stratul de cartofi punem șunca, acoperim cu rondelele de cartofi rămase, apoi turnăm peste amestecul de gălbenușuri și smântână.
Presărăm cu cașcaval ras, stropim cu unt topit și punem totul la cuptor.