Culinar

Rețetă veche: Prăjitură alba ca zăpada. Cum să prepari cel mai delicios desert

Publicat: 10 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă veche Prăjitură alba ca zăpada. Cum să prepari cel mai delicios desert
Această rețetă veche de prăjitură alba ca zăpadă este foarte gustoasă și savuroasă

Rețeta veche de prăjitură alba ca zăpada este fină și aromată. Aceasta nu este foarte dulce, fiind un pic acrișoară din cauza cremei de lămâie. Mai întâi va trebui să pregătiți foile pentru aluat, apoi crema. 

Prăjitura este una dintre cele mai delicioase și gustoase deserturi. Foarte aromată și fină, aceasta ți se topește în gură. Cu toate că aveți nevoie de mai mult timp pentru a o prepara, merită efortul. Dacă doriți o rețetă mai simplă, puteți încerca și prăjiturile fără coacere.

Rețetă veche: Prăjitură alba ca zăpada. Cum prepari aluatul

Cu toate că lista de ingrediente este cam lungă, nu trebuie să vă sperie acest lucru. Mai întâi va trebui să pregătiți foile prăjiturii, apoi crema. Pentru acestea veți avea nevoie de jumătate de kilogram de făină, 10 linguri de lapte, zahăr și ulei, două ouă, o linguriță de amoniu, două linguri de suc de lămâie și un praf de sare. Pentru prepararea aluatului va trebui să bateți cele două ouă cu un praf de sare, apoi adăugați uleiul și laptele. Compoziția se va amesteca până va fi omogenizată. Amoniul se va stinge cu sucul de lămâie, apoi se va adăuga peste ouă. Ulterior se va pune și făină treptat, iar la final aluatul va trebui să fie compact și nelipicios. 

Când este gata se va împacheta într-o folie alimentară, apoi se va lăsa timp de 30 minute. După scurgerea timpului, se va încălzi cuptorul la 180 grade, iar aluatul se va împărți în trei părți egale. Se va presăra făină pe masă, apoi se va întinde compoziția cu un sucitor. Aluatul se va transfera în tava de copt ce va fi unsă cu puțin ulei și presărată cu făină în prealabil. Foile se vor lăsa la copt timp de 3-4 minute fiecare, la 180 de grade. Cât timp veți aștepta ca aluatul să se răcească, veți prepara crema pentru prăjitură. 

Cum prepari crema de lămâie pentru desert

Pentru crema de lămâie veți avea nevoie de un litru de lapte, 200 grame de unt, 8 linguri de zahăr și făină, un praf de sare, coaja și sucul de la o lămâie și puțin zahăr pudră sau nucă de cocos pentru decor. Într-un bol veți amesteca făina, zahărul, coaja de la lămâie și sarea. Când compoziția este omogenizată, turnați treptat laptele. Ulterior, se va pune pe foc și se va fierbe crema în timp ce amestecați continuu. La final, aceasta va trebui să aibă consistența unei budinci. Se va lăsa crema la loc răcoros. Când este complet rece, se va mixa cu untul lăsat la temperatura camerei. 

Peste compoziție se va pune sucul de lămâie și se amestecă. Crema va fi împărțită în două părți egale. Pe un platou se va așeza o foaie de aluat, apoi se acoperi cu cremă. Procesul se va repeta până veți termina compoziția. La final, prăjitura va fi acoperită cu hârtie de copt și se va lăsa la rece timp de cinci ore la frigider. A doua zi, prăjitura va fi fragedă și fină. Desertul va fi pudrat cu zahăr sau nucă de cocos.

Această rețetă veche de prăjitură alba ca zăpadă este foarte gustoasă și savuroasă. Cu toate că nu este simplă de pregătit, cu siguranță nu o să vă pară rău. La fel de delicioasă este și prăjitura „Regina Maria”.

Adauga un comentariu