Culinar

Prăjituri simple fără coacere. Cele mai rapide și delicioase rețete pe care trebuie să le încercați

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri simple fără coacere. Cele mai rapide și delicioase rețete pe care trebuie să le încercați
Prăjiturile simple fără coacere pot fi preparate de către oricine, fiind extrem de simple și rapide

Prăjiturile simple fără coacere sunt foarte rapide și totodată gustoase. Pentru prepararea acestora nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Având în vedere că nu aveți nevoie de cuptor, sunt ideale vara, în zilele caniculare. 

Pentru cei grăbiți ce nu vor să petreacă mult timp în bucătărie, aceste deserturi sunt perfecte și sunt gata în 15-30 minute. O altă rețetă pe care o puteți încerca este și prăjitură rapidă și ieftină ce nu necesită coacere.

Prăjituri simple fără coacere – Tort de biscuiți

Tortul de biscuiți fără coacere se face rapid și este extrem de delicios. Acesta conține caramel și ciocolată, cele două combinându-se de minune împreună. Pentru această rețetă veți avea nevoie de jumătate de kilogram de biscuiți simpli pe care îi veți folosi pe post de blat. Veți începe prin a pune 150 de grame de zahăr într-o tigaie împreună cu trei linguri de apă și se fierbe până ce acesta devine maroniu. Peste se va pune încă 150 grame de zahăr și 600 mililitri de lapte. Lichidul îl veți turna treptat în timp ce amestecați continuu. Ulterior veți dizolva patru linguri de amidon cu câteva linguri de apă ce sa adăuga peste crema obținută. Compoziția se va amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Crema obținută va trebui să fie densă, ca cea a unui tort. Peste se va pune și un praf de sare. Ulterior se va lua de pe foc și veți pune o esență de vanilie. Se va lăsa să se răcească, apoi veți pune 200 grame de unt moale. Compoziția se va mixa cu ajutorul unui mixer până ce devine spumoasă. 

Într-un vas dreptunghiular se va pune un strat de biscuiți peste care se va turna o treime din cantitatea de cremă. Apoi veți mai adăuga un strat de biscuiți și unul de cremă, până ce terminați toată compoziția. Trebuie să aveți grijă ca ultimul strat să fie unul de biscuiți. După ce ați terminat, veți topi la microunde 100 grame de unt cu 80 la sută cacao ce se va amesteca cu 2 linguri de smântână lichidă. La final veți pune ciocolată peste biscuiți. Prăjitura se va lăsa la rece pentru trei ore sau peste noapte, apoi poate fi servită.

Prăjitura cu mascarpone gata într-un sfert de oră

Prăjitura cu cremă de mascarpone este gata în 15 minute și este extrem de aspectuoasă. Aceasta rețetă este ideală pentru oaspeți. Vei avea nevoie doar de 5 ingrediente ce sunt la îndemâna oricui. Veți începe prin a amesteca 250 grame de cremă mascarpone cu 100 grame de ciocolată până ce compoziția este omogenizată. Ulterior, într-un alt bol se va pune o cană de cafea sau sirop de compot. Veți avea nevoie și de 32 de biscuiți simpli. Se va lua unul se va unge cu cremă, apoi se va lipi de un alt biscuite. Veți face asta până ce se termină toți biscuiții. La final veți însiropa perechile de biscuiți și le veți lipi una de cealaltă cu ajutorul cremei de mascarpone. Aceștia se vor pune pe un platou în picioare. La final va avea aspectul unei rulade. Restul cremei o veți folosi pentru a acoperi biscuiții. Pentru decor puteți folosi nucă măcinată, bombonele sau nucă de cocos. La final va trebui lăsată câteva ore la rece sau peste noapte. A doua zi o puteți tăia și servi ca pe o ruladă.

Prăjiturile simple fără coacere pot fi preparate de către oricine, fiind extrem de simple și rapide. 

Adauga un comentariu