Prima pagină » Culinar » Rețete cu brânză proaspătă de vaci. Ce delicii culinare poți pregăti din acest ingredient delicios

Rețete cu brânză proaspătă de vaci. Ce delicii culinare poți pregăti din acest ingredient delicios

04 oct. 2023, 08:18,
în Culinar

Brânza proaspătă de vaci este un ingredient versatil care poate fi folosit in numeroase rețete, de la deserturi la aperitive si preparate principale. De asemenea, pentru a te asigura că folosești cea mai bună brânză este indicat să o pregătești acasă.

Brânza de vaci este o brânză proaspătă, obținută prin coagularea laptelui integral, degresat sau semi-degresat și separarea zerului. Coagularea se poate face prin adăugarea de cheag sau prin acidifierea laptelui cu ajutorul unei substanțe acide, precum zeama de lămâie sau oțetul. După coagulare, brânza de vaci se lasă la scurs pentru a îndepărta excesul de lichid.

Ce să pregătești din brânză proaspătă de vaci. O salată sănătoasă și simplă

Din acest ingredient poți pregăti o salată cu brânză proaspătă de vaci și ierburi. Pentru a o pregăti veți avea nevoie de brânză proaspătă de vaci, ierburi proaspete tocate fin (pătrunjel, mărar, busuioc), roșii cherry tăiate în jumătate, sare și piper după gust și de ulei de măsline extra-virgin. De asemenea, veți mai avea nevoie de o lămâie (opțional, pentru un strop de aciditate).

Începe să pregătești felul de mâncare prin a amesteca brânza proaspătă de vaci cu ierburile proaspete și roșiile cherry. Ulterior, condimentează cu sare și piper. De asemenea, stropește cu ulei de măsline și lămâie, dacă dorești. Cum să pregătești brânză de vacă proaspătă acasă. Prepararea brânzei proaspete de vaci acasă este un proces simplu și satisfăcător. Iată cum poți face brânza de vaci proaspătă la tine acasă:

Pentru a pregăti o brânză proaspătă de vaci aveți nevoie de un litru de lapte proaspăt de vacă (preferabil nepasteurizat), 2-3 linguri de zeamă de lămâie sau oțet alb și de sare (opțională, pentru gust). Pentru a pregăti deliciul pune laptele într-un vas mare și încălzește-l pe foc mic până aproape de punctul de fierbere. Amestecă constant pentru a evita arderea laptelui.

Cum să faci brânză de vaci acasă? Procesul explicat pas cu pas

Când laptele începe să fiarbă, adaugă treptat zeama de lămâie sau oțetul, amestecând ușor. Veți observa că laptele începe să se coaguleze și să se separe în bucăți solide (brânza) și lichid (zer). Dacă nu observi coagularea, adaugă puțină zeamă de lămâie sau oțet și continuă să amesteci.

După ce brânza s-a coagulat complet, oprește focul și lasă-l să se odihnească timp de 10-15 minute. Cu ajutorul unui tifon curat sau a unui șervet de bucătărie, scurge conținutul într-un alt vas mai mare sau peste o sită așezată pe un alt vas. Brânza se va colecta în șervet sau tifon, iar zerul se va scurge în vasul de dedesubt.

Adaugă sare în brânza proaspătă colectată dacă dorești un gust sărat. Poți să adaugi și ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel sau mărar, pentru a adăuga arome suplimentare. Dacă brânza este prea umedă pentru gustul tău, poți stoarce tifonul sau șervetul pentru a elimina excesul de zer și a obține o textură mai densă și mai uscată.

Brânza proaspătă de vaci este cel mai bun să fie consumată proaspătă. Dacă dorești să o păstrezi pentru câteva zile, așaz-o într-un recipient închis ermetic și păstrează-l în frigider. Fiind fără conservanți, brânza făcută în casă nu are o durată de valabilitate lungă. Acum ai brânza proaspătă de vaci pregătită pentru a fi savurată pe pâine prăjită, în salate, în rețete de patiserie sau în orice alt fel de preparat culinar preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024