Culinar

Rețete cu cartofi dulci. Cum să pregătești cele mai bune mâncăruri cu doar câteva ingrediente

Publicat: 02 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețete cu cartofi dulci. Cum să pregătești cele mai bune mâncăruri cu doar câteva ingrediente
Cartofii dulci sunt gustoși și pot fi gătiți în diferite moduri.

Iată câteva rețete cu cartofi dulci, care îți vor încânta papilele gustative. Cartofii dulci au o savoare aparte și sunt ideali pentru a pregăti adevărate delicii culinare. Preparatele cu cartofi sunt ușor de gătit, sunt incredibil de gustoase și sănătoase. Rețetele cu cartofi dulci pot fi făcute de post sau cu carne, în funcție de preferințe. Iată cum să pregătești cele mai bune mâncăruri cu doar câteva ingrediente.

Rețete cu cartofi dulci

Cartofii dulci sunt gustoși și pot fi gătiți în diferite moduri. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate în funcție de gustul fiecăruia. Mâncărurile cu cartofi dulci sunt ideale de sevit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu culinar.

Pe lista mâncărurilor savuroase făcute cu cartofi dulci se află cartofii dulci cu ceapă și migdale, rulourile de pui cu cartofi dulci și sos de hrean, cartofii dulci prăjiți și serviți cu o salată de varză, supa cremă de cartofi dulci, mâncărica de cartofi dulci cu ceapă, ardei și roșii, cartofii dulci la cuptor cu boia și usturoi, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi dulci, cartofi dulci la cuptor cu unt și multe alte rețete.

Pentru iubitorii de mâncăruri gustoase și sățioase putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest deliciu se face rapid, cu doar câteva ingredinte, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva condimente inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

La fel de bine putem face și o tocăniță de cartofi. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de gust și preferințe.

Cum să pregătești niște mâncăruri de casă delicioase

Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare delicioasă, putem face niște cartofi dulci la cuptor cu unt. Pentru acest preparat culinar vom avea nevoie de 600 g de cartofi dulci, 30 g de unt, 3 linguri de zahăr, 1 linguriță de pudră de ghimbir, 1 linguriță de pudră de curry dulce și 1 linguriță de boia dulce. Mai întâi se curăță și se spală cartofii dulci apoi se taie cubulețe potrivite.

Cartofii se pun la fiert într-o cratiță cu apă și sare, timp de 20 de minute. După acest timp se iau cartofii de pe foc, se lasă la scurs apoi se pun într-un vas și se condimentează foarte bine. Se amestecă totul apoi se pun deasupra, peste cartofi, câteva linguri de unt. Cartofii se așază într-o tavă apoi se dau la cuptor timp de 20 de minute. Delicioșii cartofi dulci gătiți după această rețetă merg de minune cu o friptură fragedă și suculentă, dar și cu o salată asortată cu legume și verdețuri proaspete.

Rețetele cu cartofi dulci sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Mâncărurile cu cartofi dulci sunt savuroase, aromate și sănătoase, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, succesul culinar va fi garantat. Cartofii pot fi gătiți la cuptor, la tigaie sau pot fi făcuți fierți la diferite salate. Cartofii dulci pot fi pregătiți și cu carne, dar merg de minune și prăjiți și serviți cu un sos dulce-acrișor aromat.

Adauga un comentariu