Culinar

Tocăniță de cartofi de post. O mâncare gustoasă și ușor de pregătit

Publicat: 27 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tocăniță de cartofi de post. O mâncare gustoasă și ușor de pregătit
Tocănița de cartofi de post este delicioasă și sănătoasă, fiind ideală în zilele cu restricții alimentare.

Delicioasa tocăniță de cartofi de post este ideală în zilele cu restricții alimentare. Acest deliciu culinar se face rapid, avem nevoie de puține ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o tocăniță aromată, sățioasă și sănătoasă. Tocănița de cartofi este o mâncare gustoasă și ușor de pregătit.

Tocăniță de cartofi de post

Când vine vorba de mâncarea de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase. Pe placul multora dintre noi este tocănița de cartofi de post. Aceasta este savuroasă, sățioasă și ideală de servit în zilele cu restricții alimentare. Pentru a obține un preparat irezistibil, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii.

Pe lângă acest deliciu de post putem face pentru cei de la masă și o ciulama de urzici gustoasă și sănătoasă. În perioadele cu restricții alimentare sunt recomandate mâncărurile cu legume și verdețuri proaspete pentru a revitaliza organismul. Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un mic dejun de post savuros, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. De asemenea, la zi de sărbătoare putem face niște aperitive de post rafinate, gustoase și cu un aspect deosebit.

În zilele de post și nu numai putem pregăti și niște ciuperci fragede și gustoase la cuptor. Acestea pot fi umplute cu legume tocate mărunt sau pot fi făcute cu cașcaval și șuncă. Tocănița de cartofi de post este alegerea perfectă atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat sănătos, sățios și ușor de făcut.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru savuroasa tocăniță de cartofi de post vom avea nevoie de 8 cartofi, o ceapă, un ardei, un morcov, 4 căței de usturoi, o lingură de făină, 2 roșii, 2 căni de apă, o legătură de pătrunjel, sare, boia, piper și puțin ulei. Mai întâi se curăță legumele și se taie în cubulețe. După aceea se pune ceapa la călit în puțin ulei încins, se adaugă o lingură de făină, se amestecă ușor apoi se condimentează cu puțină boia.

Se adaugă după aceea cartofii și morcovii tăiați cubulețe și se amestecă din nou. Se toarnă 2 căni de apă cât să acopere cartofii. Se adaugă sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Se lasă totul la fiert la foc mic. Separat, se opăresc roșiile, se decojesc și se taie cubulețe apoi se pun peste tocănița de cartofi. La final se mai pune puțin pătrunjel tocat și se amestecă ușor. Cu siguranță vom obține un preparat gustos, sănătos și aromat.

Dacă vrem să oferim acestui preparat un plus de savoare, putem să facem o tocăniță cu afumătură, ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acest deliciu poate fi făcut după rețete diferite și adaptate după preferințe.

Tocănița de cartofi de post este delicioasă și sănătoasă, fiind ideală în zilele cu restricții alimentare. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat. Această mâncare are o savoare aparte și poate fi servită împreună cu niște murături de casă sau cu o pâine pufoasă și gustoasă făcută ca în vremea de odinioară.

Adauga un comentariu