Prima pagină » Culinar » Rețete cu surimi. Preparate rapide, pline de gust și savoare!

Rețete cu surimi. Preparate rapide, pline de gust și savoare!

30 apr. 2024, 14:15,
BZI.ro, în Culinar

Rețetele cu surimi sunt populare în întreaga lume, dar îndeosebi în bucătăria asiatică. Originar din Japonia, surimi este un produs prelucrat din pește, obținut prin macerarea și amestecarea cărnii de pește cu diverse adaosuri, precum amidon, proteine și arome. Rezultatul este un produs flexibil și ușor de modelat, care poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare.

Rețete cu surimi. Cum este obținut acest ingredient

Termenul „surimi” provine din limba japoneză, și înseamnă „carne tocată”. Surimi a fost utilizat pentru prima dată în Japonia secolului al XII-lea, iar de atunci a devenit un element de bază în bucătăria japoneză. Inițial, surimi era produs din pești precum cod, merluciu sau plătică. Cu timpul, însă, procesul de fabricație și gama de pești folosiți s-a diversificat.

Procesul de fabricație a surimiului începe cu curățarea și măcinarea cărnii de pește pentru a îndepărta oasele și pielea. Apoi, carnea de pește este amestecată cu diverse adaosuri, precum amidon, proteine și condimente. Amestecul rezultat este modelat în forme variate, cum ar fi bastonașe, felii sau biluțe. Surimiul este apoi fiert sau copt pentru a-i îmbunătăți textura și a-i oferi o consistență elastică.

Surimiul este apreciat pentru versatilitatea sa în bucătărie, și este perfect pentru a aduce un strop de exotism în bucătăria ta. Acesta poate fi integrat cu ușurință în supe, salate sau sandvișuri.

Dacă doriți să încercați o salată deosebită, puteți încerca salata de surimi cu orez. Se prepară foarte repede și aveți nevoie doar de câteva ingrediente, precum 200 grame bastonașe de surimi, 200 grame șuncă Praga tăiată cubulețe, 200 grame porumb din conservă, 200 grame orez fiert, 1 castravete mic tăiat cubulete, 5 linguri de maioneză, sare și piper după gust.

Începeti prin a găti orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lăsati-l să se răcească într-o parte. În timp ce orezul se răcește, puteți să pregătiti maioneza, în cazul în care nu avem deja una gata făcută sau preferăm să nu folosim maioneza din comerț. Odată ce aveți atât orezul, cât și maioneza pregătite, amestecați-le bine într-un bol încăpător. Adăugati 5 linguri de maioneză, sare, piper, și amestecați până când toate ingredientele se omogenizează. Salata este gata de servit, dar este mai delicioasă atunci când este savurată rece, direct din frigider!

Supă de surimi cu tăiței

Urmatorea rețetă cu surimi pe care ți-o propunem este o supă reconfortantă și plină de savoare, cu tăiței, surimi și legume proaspete. Vei avea nevoie de 100 grame de tăiței cu ouă, 1 dovlecel verde, tăiat cubulețe, 1 pachet de surimi, dezghețat și tăiat în bucăți de grosimea unui deget, 1 morcov, tăiat felii, 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt, 1 tijă de ceapă verde, tocată mărunt, 2 linguri de făină albă, 2-3 linguri de ulei de măsline sau alt ulei la alegere, 200 grame de iaurt natural, sare, piper, turmeric, un praf de nucșoară și apă.

Într-o oală pentru supă, încingeți uleiul și căliți ceapa roșie până devine ușor rumenită. Adăugați apoi morcovul și dovlecelul și căliți-le împreună timp de câteva minute. Turnați apă suficientă în oală pentru a acoperi legumele și lăsați-le să dea în clocot timp de 5 minute. Între timp, amestecați iaurtul cu făina și adăugați amestecul în oală, împreună cu sarea, piperul și turmericul. Adăugați încă 2 căni de apă și lăsați compoziția să dea în clocot, amestecând bine.

Adăugați tăițeii în supă, rupți în două, și mai lăsați să fiarbă puțin. La final, adăugați surimi și ceapa verde.
Amestecați bine și lăsați supa să mai fiarbă timp de 5 minute, apoi opriți focul. Supa este acum gata. La servire, presărați un praf de nucșoară peste fiecare bol, și savurați alături de pâine neagră și ceapă verde.
Rețetele cu surimi sunt foarte simplu de preparat, și sunt ideale pentru zilele încărcate, când nu avem mult timp de petrecut în bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024