Prima pagină » Culinar » Rețete de pizza făcute în casă. Cum să pregătești o pizza pufoasă și gustoasă

Rețete de pizza făcute în casă. Cum să pregătești o pizza pufoasă și gustoasă

15 feb. 2024, 14:52,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle care sunt cele mai bune rețete de pizza făcute în casă. Pizza de casă este ușor de făcut și ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Pentru o delicioasă pizza avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Iată cum să pregătești o pizza pufoasă și gustoasă.

Rețete de pizza făcute în casă

Dacă vrem să pregătim acasă o pizza pufoasă și sățioasă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și să folosim ingrediente de caliate. Pizza poate fi făcută la tigaie sau la cuptor, cu carne de pui, cu cârnați, ciuperci, legume, dar la fel de bine putem opta și pentru o pizza de post. Pizza de post poate fi făcută cu ciuperci, măsline, ardei, gogoșari și boabe de porumb, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o mâncare de post gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă. Pizza de post la tigaie este savuroasă, aromată și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un adevărat deliciu de post.

Rețetele de pizza sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține adevărate delicii culinare. Pe placul multora dintre noi este o pizza la tigaie, făcută cu piept de pui, măsline, ardei ciuperci și cașcaval.

Pentru iubitorii de preparate culinare ușoare, sățioase și gustoase ideale sunt niște bruschete cu legume sau cu carne. Bruschetele cu somon merg de minune la prima masă a zilei, dar pot fi gătite și ca aperitiv la orice masă și la orice ocazie. Niște platouri festive cu bruschete îi vor cuceri pe musafiri. Pentru o pizza delicioasă putem face și un sos de roșii dulce sau picant.

Cum să pregătești cea mai bună pizza de casă

Una dintre cele mai apreciate pizza de casă este cea cu pui și ciuperci. Pentru aceasta vom avea nevoie de 350 g de făină, 7 g de drojdie uscată, 240 ml de apă caldă, 2 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de ulei de măsline și 1 lingură de sare, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru pizza vom folosi 1 piept de pui, 4 ciuperci, 400 g de pulpă de roșii, 6 linguri de ulei, 2 căței de usturoi, frunze de busuioc, 2 lingurițe de condimente pentru carne de pui, mozzarella rasă și sare.

După ce am pregătit aluatul de pizza, vom pregăti ingredientele pentru pizza. Se pun 3 linguri de ulei într-o cratiță apoi se adaugă usturoiul tocat să se căleacă ușor. Se adaugă pulpa de roșii cu busuiocul, sarea și se lasă sosul la fiert la foc mic pentru a se îngroșa.

Separat, într-o tigaie se călește pieptul de pui tăiat cubulețe împreună cu condimentele de pui. După aceea se întinde blatul de pizza, se așază pe o tavă apoi se toarnă sosul de roșii. Se presară mozzarella, se pune pieptul de pui, feliile de ciuperci și se mai presară un pic de mozzarella și se dă pizza la cuptor.

Când este gata, se scoate pizza din cuptor și se lasă la răcit ușor apoi se servește călduță cu un sos de roșii. Pizza de casă este gustoasă, se face rapid, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *