Actualitate

Revoltă în sistemul medical din România! Medicii de la Spitalul din Dorohoi îşi strigă nemulţumirile – FOTO, UPDATE

Publicat: 31 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE: Reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi au contactat un personal medical din spital pentru a afla exact despre ce este vorba

”Eu lucrez aici. Am înţeles că vor să facă Spital COVID în Dorohoi, adică aici. Personalul medical NU ESTE pregătit pentru această situaţie. Pur şi simplu nu sunt echipamente! Nu sunt ventilatoare, nu există circuit. Personal ar fi. Managerul a încercat să protejeze personalul, dar nu avem cu ce să lucrăm. Nu avem teste! E spitalul prea mic şi suntem practic descoperiţi. ” a spus un angajat al spitalului.

Știre inițială: Zi dificilă pentru sistemul medical din România. Situaţia pare că scapă de sub control. În contextul pandemiei de COVID-19, tot mai multe către medicale demisionează în bloc sau protestează. La Spitalul Dorohoi, mai multe cadre medicale s-au strâns în curtea unităţii medicale şi protestează.

Cadrele medicale sunt nemulţumite de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Ministrul Sănătăţii, Nelu ‘Apendice’ Tătaru pare că scapă situaţia de sub control.

Aşa cum relata Cotidianul Bună Ziua Iaşi, situaţia este una tensionată. Vă aducem aminte că astăzi, 31 martie, mai multe asistente din Spitalul CFR Timişoara şi-au dat demisia în bloc, acuzând lipsa măsurilor de protecţie împotriva infectării cu COVID-19. Vă aducem aminte că şi în cursul zilei de ieri, 30 martie, mai multe cadre medicale de la Spitalul din Orăştie (judeţul Hunedoara), din secţia de Anestezie şi terapie intensivă (AŢI), şi-au dat demisia, din cauza coronavirusului.

În timp ce medicii îşi dau demisia, oamenii acuză lipsa de mâncare din spitale

Într-un mesaj privat dat unui activist civic ce se implica în situaţia alarmantă din Suceava, o persoană explica situaţia disperată în care se afla bunicul lui! Declaraţiile sunt cu adevărat şocante şi descriu o situaţie scăpată de sub control de către Ministrul Sănătății Nelu “Apendicită”:

””Imi cer scuze că te deranjez, dar văd că eşti foarte implicat în criză de la Suceava. De asta îndrăznesc să te rog să faci publică şi situaţia bunicului meu care este lăsat să moară de foame în Spitalul din Suceava! Rezista foarte bine la Coronavirus, plămânii lui lupta, dar moare de foame şi de sete (…) se arată în mesajul postat.

Adauga un comentariu