Local

Revoltător! Acestea sunt condițiile pe care Mihai Chirica le oferă copiilor ce se joacă în parcuri. „Tu, ca primar, ar trebui să găsești o soluție” – FOTO

Publicat: 13 apr. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Revoltător Acestea sunt condițiile pe care Mihai Chirica le oferă copiilor ce se joacă în parcuri. Tu ca primar ar trebui să găsești o soluție - FOTO
Parcul de joacă din cartierul Alexandru cel Bun a devenit un adevărat focar de infecție

Din ce în ce mai multe probleme sunt sesizate în parcurile de joacă din Iași. Primarul Mihai Chirica pozează într-un edil grijuliu și interesat de dezvoltarea copiilor, însă le oferă cele mai precare condiții pentru a-și petrece timpul liber

Odată cu încălzirea vremii, părinții au început să frecventeze alături de cei mici parcurile din Iași. Situația este una din ce în ce mai revoltătoare. Locurile de joacă s-au transformat în adevărate focare de infecție, iar copiii sunt nevoiți să își petreacă timpul printre gunoaie.

Condițiile pe care Mihai Chirica le oferă copiilor ce se joacă în parcuri. Acestea au devenit adevărate focare de infecție

În mod normal, într-un oraș civilizat, locurile de joacă ar trebui să fie spațiile de recreere cele mai îndrăgite de cei mici, însă, la nivelul municipiului Iași, lucrurile sunt departe de a se fi întâmplat. Copiii sunt nevoiți să își petreacă timpul liber printre doze de bere și energizante, chiștoace de țigară și diferite ambalaje, în locuri insalubre. Este și cazul parcului de pe strada Plăieșilor, numărul 9, din cartierul Alexandru cel Bun.

Aici, gardurile sunt distruse, iar cei mici s-ar putea accidenta cu ușurință, coșurile de baschet sunt stricate, iar mizeria din locație arată imaginea fidelă a administrației publice locale. Primarul Mihai Chirica ar trebui să mai părăsească biroul de la Palatul Roznovanu, să renunțe la plimbările prin centrul Iașului sau de pe arterele principale și să intre în parcurile dintre blocuri pentru că și acolo locuiesc ieșeni cu copii, iar ei plătesc taxe și impozite. Mai mult decât atât, și ei fac parte din electoratul pe care încearcă să îl mintă la fiecare campanie, pentru a mai primi un vot.

„Aici nu a venit nimeni să verifice parcul de mulți ani. Mai vin eu, mai vine câte o mămică și mai strângem, mai facem curățenie. Ar trebui date amenzi mai aspre, nu știu, ar trebui puse camere de supraveghere, ar trebui făcut totuși ceva. Este îngrozitor, dar se vede după cum arată gardurile că nu a mai trecut nimeni de la primărie pe aici. Nici cu mingea nu se pot juca pentru că nu au un coș de baschet cum trebuie.

Acela e stricat. Înțeleg că și oamenii fac mizerie, dar tu, ca primar, ar trebui să găsești o soluție. Trimite-ți echipele să verifice, să dea amenzi, să facă curățenie, să facă ceva, că nimeni nu face nimic. Nu a trecut niciodată pe aici, cel puțin eu nu am auzit sau văzut să fi venit pe aici vreodată. Nu știu, dar primăria nu ar trebui amendată de vreo instituție abilitată pentru că nu își face treaba?”, a spus o mamă care locuiește în zonă.

Cotidianul BZI a publicat nenumărate articole cu privire la dezastrul din parcurile de joacă pentru copii. Acestea au ajuns adevărate focare de infecție, iar dovadă stă faptul că șobolanii au început să își facă apariția.

În timp ce copiii se joacă printre gunoaie, Primăria Iași promite că rezolvă situația

În timp ce copiii din Iași sunt nevoiți să se joace în parcuri murdare, cu leagăne stricate, sparte, cu garduri rupte, în spații total nesigure, Primăria Iași promite în continuare că va rezolva problema.

„Toate locurile de joacă pentru copii care au nevoie de intervenția Primăriei Iași vor fi reparate și reabilitate, inclusiv cu înlocuirea gardurilor, mobilierului urban (bănci, iluminat) și module de joacă, acolo unde este cazul”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Deși administrația publică locală s-a obișnuit doar să promită, cei mici își petrec timpul liber în parcurile de joacă ce au devenit adevărate focare de infecție și unde șobolanii au început să își facă apariția.

Din cauza faptului că locurile de joacă pentru copiii nu sunt verificate în mod constant, așa cum ar trebui să se întâmple într-un oraș civilizat, la finalul anului 2023, o nenorocire se putea întâmpla, după ce un copil a căzut de pe leagănul care s-a desprins din cauza ruginii. Acesta a fost luat cu targa și dus la spital.

Acestea sunt condițiile pe care le oferă Mihai Chirica copiilor ce folosesc parcurile de joacă din Iași. Garduri rupte, coșuri de baschet distruse de rugină și focare de infecție.

Comentarii
  • Dle primar Chirica in alexandru str bistrita in spate la blocu a2 a3 a4 este un parc devalizat de drogati ,tineri fara educatie de peste 16 ani ce vorbesc f urat arunca cu pietre in pensionari ,consuma alcool etnobotanice dupa ora 17 in fiecare zi ,politia nu se oboseste sa faca patrule in 10 ani nu iam vazut odata ,dumneavoastra o sa faceti ceva ? in fata parcului a fost un mini parc pt copii mici ,cu nisip copacei mici plantati dar vecinii cu masini au distrus totul pt parcarea lor ,acum tot terenul este degradat ,puneti un pensionar sa raspunda de spatiul verde si de parc daca politia este indiferenta si ineficienta .

  • Soluțiile sunt :una de lunga durata în speță educația a doua a camere de luat vederi dar nu că cele de la salubris care îs puse doar pt comisioanele de la achiziții (veșnic deschise și împrăștiate deșeurile și nici o măsură).

  • Domnule chirica cand desfiintati cersetoria furtul din buzunare ,specula si bisnitareala din alexandru si piata alexandru ,taranii autentici nu au loc sa isi vanda produsele din cauza ciorilor speculante din piata alexandru ,acestea stau ascunse printre randurile de moldoveni si vand marfa alterata fura pensionarii si le vorbesc urat ,vand marfa fara provenienta fara calitate fara nici un act militia din pieta alexandru sunt in cardasie cu ei ….

Adauga un comentariu