Titlurile zilei

Imagini ce ar șoca orice părinte! Un copil a fost luat cu targa dintr-un parc de joacă din zona centrală a Iașului, după ce leagănul în care se afla s-a rupt – FOTO

Publicat: 09 nov. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Imagini ce ar șoca orice părinte Un copil a fost luat cu targa dintr-un parc de joacă din zona centrală a Iașului după ce leagănul în care se afla s-a rupt - FOTO
O tragedie se putea întâmpla după ce un copil a căzut de pe un leagăn care s-a desprins

În cursul zilei de marți, 7 noiembrie 2023, un copil a fost luat cu targa după ce leagănul în care se afla s-a rupt. Este vorba de parcul de joacă de pe aleea Rozelor, numărul 10

O nenorocire se putea întâmpla din cauza nepăsării administrației publice locale. Nu este o noutate faptul că Primăria Iași, în speță edilul Mihai Chirica, nu este interesată de modernizarea parcurilor pentru copii din oraș. Mai mult decât atât, acestea au ajuns într-o stare deplorabilă, echipamentele de joacă fiind ruginite.

Un copil a fost luat cu targa dintr-un parc de joacă după ce leagănul s-a rupt

Copilul de 13 ani, după programul școlar, s-a oprit cu colegii în parcul de pe aleea Rozelor, numărul 10. Acesta s-a așezat pe leagăn, iar, după câteva minute, lanțul care îl susține s-a rupt, iar copilul a fost grav accidentat. Un șofer care trecea prin zonă a oprit mașina și a sunat imediat la numărul de urgență 112. Oamenii care erau de față susțin faptul că băiatul a căzut și a rămas inconștient. Copilul a ajuns la spital cu fractură la antebrațul stâng, iar medicii vor decide dacă necesită intervenție chirurgicală, în prezent fiind internat în Secția de ortopedie.

„Eram de față. Se trăgea în leagăn și deodată a căzut pe spate, s-a lovit la mână, la cap și la spate. Era pe jos, inconștient. Dacă vă uitați, toate sunt pline de rugină, aici, în parc, nu s-a mai făcut nimic de ani de zile”, a spus o femeie care locuiește în apropierea parcului.

Mai mult decât atât, cei care locuiesc în zonă au transmis faptul că parcul a fost modernizat cu ani în urmă, însă nimeni nu a mai avut grijă de întreținerea sa. Practic, locul de joacă a ajuns un pericol pentru oricine îl folosește.

„Cred că are 10 ani de când a fost făcută nicio reparație. Nimeni nu a mai trecut pe aici să vadă în ce stare este. Vorbim de niște copii, oricând se poate întâmpla o nenorocire. Dacă era mai rău? Dacă se lovea cu capul de bara de metal? Putea rămâne cu sechele pe viață și atunci vă întreb, cine plătește pentru o asemenea nenorocire? Dacă îi întrebi, știu doar să ridice din umeri”, a adăugat un bărbat care locuiește în zonă.

Parcul de joacă a ajuns un pericol pentru copii

În loc să fie locuri de recreere și distracție pentru copii, parcurile din Iași au ajuns adevărate pericole pentru cei care le folosesc. În ceea ce privește situația din cel de pe aleea Rozelor, numărul 10, acesta a ajuns într-o stare deplorabilă. Deși locul de joacă este folosit zilnic de cei mici, încă nu a fost reabilitat. Leagănele sunt pline de rugină, iar o tragedie se poate întâmpla oricând. Mai mult decât atât, situația este și mai gravă mai ales că în zonă sunt două unități de învățământ și o grădiniță, iar, la fiecare sfârșit de program, părinții se opresc cu cei mici în parc. Băncile sunt învechite, iar gardurile ce împrejmuiesc locul de joacă pot să cadă oricând.

Este important de menționat faptul că după incidentul de miercuri, 7 noiembrie 2023, niciun reprezentant de la primărie sau de la Poliția Locală nu s-a deplasat în zonă pentru a lua măsuri. Leagănul este defect în continuare, iar parcul deschis, plin de deșeuri și folosit de copii, chiar dacă echipamentele de joacă sunt ruginite, murdare.

„Nu, nu a venit nimeni. Da, este deschis în continuare, dar și dimineață s-au oprit mai mulți elevi și au stat aici. După amiază se umple, e plin parcul, mai ales când e cald. Oricum trebuie avută mare grijă și pe jos, mocheta asta sau ce mai este s-a ondulat, probabil, de la ploaie, de la umezeală, oricând se pot împiedica și să vină cu capul de ceva”, a mai spus o femeie care locuiește în zonă.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au transmis că parcul este pe lista de reparații.

„Parcul se află pe lista de reparații pentru acest an. Ulterior, va fi inclus pe lista de reabilitare și modernizare”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Recent, un copil a fost luat cu targa din parcul de joacă de pe aleea Rozelor. Acesta a fost transportat de urgență la spital, dar rămâne de văzut ce vor decide medicii și dacă băiatul va necesita intervenții chirurgicale.

Comentarii
  • Un copil de 13 ani intr-un leagan???? Am vazut adesea adolescenti mai mari stand in aceste leagane, greutatea lor strica leaganele. Nu-i poate urni nimeni din parcuri si iata consecintele. Leaganele pot sustine greutatea unor copii mai mici, pana in 10 ani. Prin urmare, pana sa cautam responsabili trebuie vazut pe camerele de luat vederi ce se intampla cu adevarat in aceste parcuri.

  • penalului de primar nu-i ajung banii de furat dar sa mai dispuna inlocuirea leaganelor de copii din parcurile de joaca. Asa ca lasati-l sa fure mai departe pana la anul cand n-o s amai fie primarul vostru dragi ieseni. „Smecherul va dus usor cu „presul”

  • O echipa condusa de primărie/ Chirica ar trebui sa verifice la câteva luni toate parcurile din oraș.

    Daca nu face asta, înseamnă că e responsabil pentru ce se poate întâmpla.

  • Chiar s-au modernizat parcuri, si chiar in Podu Ros, Rozelor, Tutora, etc…
    Problema este ca sunt multi adolescenti care distrug tot ce se construieste, mananca seminte, lasa ambalaje si sticle. Fara un control periodic al politiei locale evenimente de genul acesta se vor mai intampla.

  • Nimic nu se respecta in „parcurile de joaca „. Nici programul, nici varsta, nici linistea, ….Beneficiarii de ajutor social isi timit plozii in parc, in timp ce ei mananca alune si beau bere si o pun de-o noua alocatie. Cu cat ” copilasii” sunt mai cretini, cu atat urla, zbiara, mai tare. Cons.Loc. a votat program pana la ora 21 ! Cand ajuge plodu’ in casa, cand se spala, cand mananca si cand se mai uita putin prin manuale, pentru ca altfel, a doua zi rage si in clasa ?

Adauga un comentariu