Local

REVOLTĂTOR! Un dealer infectat de lăcomie expune lumea la coronavirus pentru profit? Gabriel Manolache joacă la ruletă rusească viaţa angajaţilor și a clienților săi

Publicat: 18 mart. 2020

Controversatul Gabriel Manolache, director General al grupului de firme Mega Auto – AŢI Motors Holding (dealer pentru mărcile Skoda, Ford, Volvo și Luxury Hybrid&Electric Cars) joacă la ruletă rusească viaţa angajaţilor săi, obligându-i să vină la serviciu, la program normal.

În această perioadă, în care lumea întreagă este cutremurată de numărul uriaş de decese, din cauza infecţiei cu virusul COVID-19, toate marile firme fac eforturi impresionante pentru a-şi proteja angajaţii! Guvernul României, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a cerut angajatorilor să găsească soluţii prin care salariaţii să-şi continue, pe cât posibil activitatea de acasă. În Iaşi, mai mulţi dealeri auto şi-au trimis angajaţii acasă, funcţionând la nivelul de avarie. Dar iată că în judeţ exista şi oameni de afaceri pentru care profitul lor contează mai mult decât viaţa angajaţilor.
De exemplu, controversatul Gabriel Manolache, director General al grupului de firme Mega Auto – AŢI Motors Holding (dealer pentru mărcile Skoda, Ford, Volvo și Luxury Hybrid&Electric Cars) a făcut un anunţ şocant: „activitatea noastră se va desfășura în același program ca și până acum”.

Gabriel Manolache joacă la ruletă rusească viaţa angajaţilor săi

Acest anunţ vine într-un moment în care în România a fost decretată starea de urgenţă, DSU a decis să închidă toate restaurantele, cafenelele, să interzică adunările mai mari de 100 de oameni sau să suspende slujbele în biserici. Oamenii de afaceri din Iaşi, care pun preţ pe viaţă şi pe sănătatea angajaţilor lor, au decis să-şi limiteze la maxim activităţile şi să încurajeze salariaţii să lucreze, prin diferite moduri, de la domiciliu. Numai Gabriel Manolache nu ţine cont de aceste decizii şi joacă la ruletă rusească viaţa angajaţilor săi. Ce să te aştepţi de la un afacerist care a fost cercetat în trecut pentru fraude cu fonduri europene? Probabil că el stă acasă izolat, în timp ce salariații lui sunt obligați să riște îmbolnăvirea cu virusul COVID-19. Pe el îl interesează să facă bani cu orice risc. Toţi dealerii de maşini au înţeles gravitatea lucrurilor din această perioadă și s-au conformat noilor condiţii de lucru.

Dacă un client care face drive-test este infectat cu virusul COVID-19?

Probabil că angajaţilor li s-a dat şi o listă de numere de telefone să-i sune pe clienţi, să-i scoată din case şi să-i invite la Showroom, să testeze noile modele, ridicând astfel riscul de infectare cu virusul ucigaş. Şi uite aşa, când STATUL îţi cere să stai în casă, ca să rămâi sănătos, un dealer auto te vrea afară ca să te infecteze cu CORONAVIRUS, doar ca să facă el profit maxim în această perioadă. Cei aproape 100 de angajaţi sunt expuşi astfel cu rea voința infestării cu acest virus.
În plus, o mare problemă apare şi în cazul clienţilor care ar intra în showroom, ca să facă un drive-test? Este evident pentru oricine că la volanul maşinilor de drive-test se urcă foarte mulţi oameni străini, pe care nu-i cunoști și care oricând pot infecta şi pe alţii cu acest virus. Poate vine un client care are virusul şi face un drive test şi astfel îi poate îmbolnăvi foarte uşor şi pe alţi conducători auto care ar urca în maşina de teste.

Gabriel Manolache, implicat într-un scandal uriaş de fraudare a fondurilor europene

Reamintim că în anul 2011, firma administrată la acea vreme de Gabriel Manolache, directorul general al grupului de firme Mega Auto – AŢI Motors Holding (dealer pentru mărcile Skoda, Ford, Volvo și Luxury Hybrid&Electric Cars), a fost implicat într-un scandal uriaş de fraudă cu fonduri europene. Firma lui a avut de returnat Uniunii Europene nici mai mult nici mai puţin decât 2,5 milioane de lei, adică peste jumătate de milion de euro. Asta deoarece firma lui Manolache, SC Augustus SRL, obţinuse o finanţare europeană nerambursabila de 651 mii euro pentru dezvoltarea unei afaceri şi a folosit banii în alte scopuri.
În aceste condiţii este de neînţeles cum băncile din România au acordat credite unui personaj controversat cu risc reputational atât de evident şi cu o situaţie financiară atât de incertă.

Comentarii
  • Cel mai jalnic service Skoda din regiunea Moldova !!! Preturi exagerat de mari, ti se baga pe gat piese iar meseria este zero barat !!! Am efectuat revizia in alta reprezentanta unde mi s-au oferit „pachete de service” iar pretul a fost cu peste un sfert mai mic. Culmea ca am aflat ca aceste reduceri sunt oferite de catre importatorul Porsche. Probabil ei s-au gandit ca au gasit fraierul. Sa va fie rusine !!! Mecanicii se uita sub capota ca mata-n lapte. Mangleala maxima la receptie service. Nici ei nu stiu ce vorbesc. Fugiti de ei cat se poate.

  • Propun boicotarea acestui service Skoda de RAHAT si sa ne indreptam catre altii autorizati. Cel putin in Iasi mai sunt inca 2 autorizati Skoda. Eu unul nu le voi calca pragul.

  • CE MA ??? Astia sunt autorizati Skoda ??? Imi vine sa vomit numai cand aud. La experientele care le-am avut cu ei nu ma mira ca lucreaza si duminica. Oare de ce nu limiteaza programul de lucru? Probabil din cauza ca nu le calca nici naiba pragul. Mecanicii lui peste !!! Nu-i problema..mai sunt 2 service-uri Skoda in iasi.

  • Dar magazinul de la 2 pasi din miroslava ce face? Imbolnaveste toata comuna ….vanzatoarele nu au masti manusi ..lumea intra buluc ….o mizerie infioratoare ….si multi clienti din sp it germ etc..inconstienta patronilor si dorinta de castig (incasari de peste 70.000 pe zi -dublu fata de craciun)

  • Finul lui maricel, poate nu stiti dar gabi e finul lui maricel, nu poate iesi din cuvintul nasului. Cine nu-i cunoaste pe acesti oameni, ii cred ca fiind onorabili. Va inselati. Unul umbla cu geanta cusuta cu lita de la bobinaj de la motoare electrice si incaltat cu galosi peste pantofii rupti, iar altul era parvenit in lumea iasului si isi cauta un nas. Si l-a gasit. Acum lumea ieseana crede ca a dat peste oameni de afaceri. Pe dracu cu afacerile lor. Niste parveniti.

  • S-a trimis link-ul si la importatorul Porsche, asta ca sa vada si ei „grija fata de client” a acestor specimene pe care ii promoveaza!!!

  • circulatia masinilor nu e interzisa(in iasi transportul public este partial oprit,deci masina este mai folosita),garantiile implica termene obligatorii pentru revizii,asigurarile trebuie facute la termen,deci nu poate inchide fara sa creeze nemultumiri,pagube si eventuale conflicte juridice!

  • Sint foarte mulțumit de serviciile MEGA AUTO!! AM CUMPARAT 4 MASINI NOI..PE FIRME..IN 10 ANI!! SI UN LEXUS GS 450 H..mașină excelentă!! Probabil mai Sint și lipsuri..omul GABI..e un caracter mare!!Probabil ac ziar..la comanda..împroașcă cu noroi..EU ZIC SA FIM BUNI!!La poarta cimitirului din Belcești..pe poarta..este scris așa..TRECATORULE. FII BUN CACI MIINE VEI FI LINGA NOI..Așa că …

  • BZI sunteti penibili ! Nu ati primit CEC-ul luna aceasta? Este o rautate maxima , voi de ce nu inchideti ? La voi nu este ruleta ruseasca?

  • S-au activat postacii. Aveti grija sa nu ragusiti. Lumea s-a convins de serviciile si reparatiile prost facute la Mega si Tester. Niste service-uri jalnice si niste preturi nesimtite.

Adauga un comentariu