BZI LIVE

LIVE VIDEO – Rezistența la antibiotice și problemele cu care se confruntă medicii! Despre utilizarea irațională a antibioticelor la BZI LIVE cu dr. Mihnea Hurmuzache – FOTO

Publicat: 11 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 12 aprilie 2021, începând cu ora 11:50, invitat în cadrul emisiunii BZI LIVE este dr. Mihnea Hurmuzache, șeful secției nr. IV a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Medicul infecționist va discuta despre rezistența la antibiotice, un fenomen care creează mari probleme în orice sistem medical din lume, inclusiv în România.

Sunt nenumărate cazuri în care antibioticele sunt administrate în banale răceli sau gripe, această practică de utilizarea greșită și în exces a antibioticelor contribuind la un fenomen cunoscut sub numele de rezistență la antibiotice, o problemă de sănătate publică din ce în ce mai mare.
Invitatul Roxanei Caraiman va preciza care sunt riscurile și cât de multă rezistență a dezvoltat populația țării noastre. De asemenea, altă discuție va fi generată de cercetarea în domeniu și dezvoltarea de noi antibiotice.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes adunând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu