Remedii naturiste

Rezistența la antibiotice, tratată cu un extract de ceai verde

Publicat: 11 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezistența la antibiotice tratată cu un extract de ceai verde
Rezistența la antibiotice, tratată cu un extract de ceai verde

Pseudomonas aeruginosa, o bacterie rezistentă la multe medicamente, responsabilă de multe infecții, în special în spitale, are un inamic nou: ceaiul verde.

Cercetările de laborator arată eficacitatea unei componente naturale a frunzelor de ceai în combaterea acestui agent patogen, oferind o nouă cale pentru dezvoltarea mijloacelor de luptă împotriva rezistenței la antibiotice.

Oamenii de știință de la Universitatea Surrey (Anglia) au efectuat teste de laborator și au descoperit că o componentă naturală a ceaiului verde, combinată cu un antibiotic disponibil comercial, poate ajuta la combaterea rezistenței antimicrobiene.

Cercetările s-au concentrat pe combinația de epigalocatechin (EGCG), un polifenol extras din frunzele de ceai verde și aztreonam, un antibiotic utilizat frecvent pentru tratarea infecțiilor cauzate de Pseudomonas aeruginosa.

Această bacterie este responsabilă de infecții grave (chiar fatale) și rezistentă la multe clase importante de antibiotice.

Publicat în Journal of Medical Microbiology, studiul descrie testele de laborator pentru a determina modul în care EGCG și aztreonam interacționează cu P. aeruginosa individual și în combinație.

Oamenii de știință au descoperit că combinația de aztreonam și EGCG a fost mult mai eficientă în reducerea numărului de P. aeruginosa.

O serie de teste au fost apoi efectuate pe omizi, precum și în celulele pielii umane.

Și din nou, ratele de supraviețuire au fost semnificativ mai mari la subiecții tratați prin combinarea celor două elemente decât la cei tratați cu EGCG sau aztreonam.

Pentru a explica acest fenomen, oamenii de știință presupun că acțiunea EGCG ar putea facilita absorbția crescută a aztreonamului prin creșterea permeabilității bacteriilor.

Cercetătorii văd oportunitatea de a oferi o nouă cale de a depăși flagelul de sănătate al rezistenței la antibiotice.

„Există o nevoie urgentă de a dezvolta noi antibiotice în lupta împotriva rezistenței antimicrobiene.

Produsele naturale, cum ar fi EGCG, utilizate în combinație cu antibioticele autorizate în prezent, pot fi o modalitate de a-și îmbunătăți eficiența și durata de viață clinică utilă ”, spune dr. Jonathan Betts, cercetător la Școala de Medicină Veterinară. de la Universitatea din Surrey și primul autor al studiului.

Adauga un comentariu