Prima pagină » Actualitate » Rezultate alegeri 2024. Iohannis, nici un discurs fără Ucraina: „Coaliția a reușit să ofere o guvernare fără prea mare pagubă prin acest război”
Rezultate alegeri 2024. Iohannis, nici un discurs fără Ucraina:

Rezultate alegeri 2024. Iohannis, nici un discurs fără Ucraina: „Coaliția a reușit să ofere o guvernare fără prea mare pagubă prin acest război”

11 iun. 2024, 16:39,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, 11 iunie, o primă reacție legată de rezultatul alegerilor locale și europarlamentare 2024, lăudând coaliția PSD-PNL.

„Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public dacă această coaliție este bună pentru România sau nu. Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună prezentată de coaliție”, a spus el.

Klaus Iohannis, prima reacție: Vă amintiți că a fost multă dezbatere dacă această coaliție e bună

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații la Riga, unde se află la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9).

„Chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine.
Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public dacă această coaliție este bună pentru România sau nu.
Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună prezentată de coaliție și este foarte corect așa după ce coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit, exact prin acest război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a spus Klaus Iohannis, întrebat de un jurnalist despre rezultatul alegerilor.

Președintele a susținut, de asemenea, că a fost „o decizie bună” a coaliției și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare:

„Pe de altă parte, în ceea ce privește alegerile locale, eu consider că a fost o decizie bună să fie comasate localele cu europarlamentarele, dintr-un motiv democratic clar – alegerile sunt legitime, valide, din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători. Și faptul că aceste alegeri au fost puse împreună, ne-au adus la o participare de peste 50%, deci putem să spunem că a fost pasul corect și comunitățile au ales de cuviință”.

Iohannis a fost întrebat și dacă PSD şi PNL ar trebui să facă alianță și pentru alegerile prezidenţiale şi pentru cele parlamentare, spunând că asta trebuie lămurit în coaliţie:

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliţiei şi, chiar dacă aş avea o opinie în această chestiune, nu cred că ar fi corect să mi-o spun public”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că există premisele unei alianțe politice între social-democrați și liberali pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de la finele anului. Ciolacu a subliniat însă că PSD ar trebui să dea candidatul comun pentru funcția supremă în stat.

Potrivit deciziilor luate în Coaliție odată cu comasarea localelor cu europarlamentarele, alegerile prezidențiale au fost devansate și programate pe 15 septembrie și 29 septembrie.

Comentarii
  • La noua componenta a Parlamentului UE, ZoiANUS nu are nicio sanasa sa ajunga sefutz pe acolo.

    Cat mai are de trait ca o clona ce este – maxim 3 ani, si deja a intrat in al doilea an de existenta, pe la Gherla sau Rahova isi va face veacul pana sa fie spanzurat pentru GENOCID asupra poporului roman, INALTA TRADARE si JAF din AVUTIA NATIONALA !

    MASCARADA ALEGERILOR s-a facut inutil, si totusi are menirea de a arata cum stau lucrurile la nivel national si european intre clasa politica CRIMINALA satanista si europenii trezi, ca pe cei IDIOTI vaxati nu conteaza nimeni ! Atunci cand buletinele de vot vor avea fir de control ca banii,asa cum este in SUA, si nu se va folosi decat votul fizic nu prin corespondenta, etc, ca sa poata fi furat ca in SUA, iar legea electorala va fi in legatura directa cu Legea Penala si cel care va fura sau/si falsifica votul, va intra imediat sub incidenta Legii Penale si va ajunge direct in celula pentru multi ani, abia atunci LICHELELE se vor trezi la realitate si le va pieri cheful de a mai fura la vot. Jordan Bardella este salvatorul Europei, este cel care in 2026 va alunga din Europa migrantii adusi de poponarul Soros si Angela Merkel Hitler pentru a implini planul kalergi. Curtea Martiala Internationala se pregateste pentru a judeca si SPANZURA CRIMINALII care au facut GENOCID asupra propriilor popoare. Dupa spanzuratoare se vor face adevaratele alegeri ! Dar va dura ceva timp, pentru ca sunt multi de spanzurat : pulitruci retardati, Medici, Zoiaristi, Platitii cretini care ,,combat dezinformarea’’ contra-cost, si alte scursuri… Nu se mai poate ajunge la crearea Statelor Unite ale Ucrainei fiindca SUA Company Rockefeller se pregateste sa arunce la gunoi dolarii FIAT, iar 40 de state americane isi vor tipari propria moneda sustinuta de AUR. Atacul NATO asupra tintelor de pe teritoriul Rusiei a cazut la spalat pentru ca Putin le-a dat o lectie spurcaciunilor lovind SUA cu manta, doar asa ca o mica demonstratie, si Clona retardata Mosh Leguma Bideu a dat inapoi cu indemnul facut Ucrainei de a ataca tinte rusesti. Va fi o lunga vara fierbinte pentru sobolanii paduchiosi !

  • Mereu isi freaca verigheta si vorbeste numai de tara lui UCRAINA. El este vinovat de comasarea alegerilor si de fraudarea alegerilor in toata Romania. Vinovat pentru tot raul care l-a facut Romaniei si romanilor acest nemtalau tradator de tara. ALEGERILE AU FOST COMASATE SI FRAUDATE IN TOATA TARA DIN ORDINUL LUI IOHANIS CA SA-L IMPINGA PE CIUCA PRESEDINTELE ROMANIEI TOT CU FRAUDA ELECTORALA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *