Prima pagină » Titlurile zilei » Rezultate dezastruoase la campania de recrutare de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași! Aproximativ jumătate dintre candidați nu au trecut proba fizică – FOTO

Rezultate dezastruoase la campania de recrutare de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași! Aproximativ jumătate dintre candidați nu au trecut proba fizică – FOTO

07 mai 2024, 02:00, 31 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași a desfășurat, începând cu data de 12 februarie 2024, o campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști. Deși peste 150 de persoane s-au înscris, evaluarea fizică le-a creat mari probleme candidaților, doar 56 la sută reușind să treacă această probă eliminatorie.

Ce rezultate a avut campania de recrutare de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași

În lunile februarie, martie și aprilie, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași a desfășurat o campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști, la care s-au înscris peste 150 de persoane. Din total, doar 56 la sută au reușit să treacă de prima probă, cea fizică. În schimb, evaluarea psihologică, care este, de asemenea, o probă eliminatorie, a fost promovată de 96 la sută dintre candidați.

„În campania pentru ocuparea posturilor vacante de soldați/gradați profesioniști s-au înscris aproximativ 150 de candidați. Aproximativ 96% din candidați au reușit la evaluarea psihologică, respectiv 56% la evaluarea fizică”, a transmis locotenent Maria-Magdalena Dăscălescu, purtător de cuvânt Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.

Programul de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile vacante de soldat gradat profesionist în activitate, derulat de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, a avut loc în mai multe locații, respectiv Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași, Batalionul 151 Infanterie „Războieni” Iași, Batalionul 198 Sprijin Logistic „Prut” Iași, Batalionul 634 Infanterie „Mareșal Jözef Piłsudski” Piatra Neamț, Batalionul 631 Tancuri „Oituz” Bacău, Batalionul 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun”  Botoșani, Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş” Dej și Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” Turda.

Proba fizică a reprezentat o reală problemă pentru candidați: „Nivelul de dificultate este considerat ca fiind unul mediu”

Brigada 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iași

Deși peste 150 de persoane s-au înscris la recrutare, evaluarea fizică le-a creat mari probleme candidaților

Ministerul Apărării Naționale (MApN)  a scos, la începutul anului 2024, la concurs  peste 5.000 de posturi de militari, însă doar 40 la sută dintre ele au putut fi ocupate la finalul campaniei de recrutare. După prima probă, cea de evaluare fizică, 24 la sută dintre candidați au fost respinşi. Alţi 18% dintre candidați nu au trecut evaluarea psihologică. Dintre cei care au reuşit să promoveze primele două probe, 12% au fost respinşi la evaluarea medicală.

„Constatarea generală a fost că cei mai mulţi dintre candidaţi nu au reuşit să treacă de evaluarea fizică. Nivelul de dificultate al probei este considerat ca fiind unul mediu. O persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 ani, cu o dezvoltare fizică normală, ar trebui să nu întâmpine dificultăţi majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări”, au transmis oficialii MApN.

Campania de recrutare s-a desfășurat în 41 de județe și în municipiul București, fiind scoase la concurs 5.093 de posturi, pentru care s-au înscris 6.448 de candidați, 20 la sută dintre aceștia fiind de sex feminin. În final, după toate probele eliminatorii, au fost admiși 2.626 de candidați. La campania de recrutare desfășurată de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași s-au înscris peste 150 de persoane, dar doar 56 la sută au reușit să treacă de evaluarea fizică.

Comentarii
  • La cati tineri umflati sunt, cum plm sa treaca proba fizica?! Culmea ineptiei este ca s-au prezentat la recrutare.
    Poate ca in viitor, MAPN va dezvolta un program pentru agabaritici si iesiti din standard, care sa serveasca la protectia personalului militar impotriva proiectilelor. E singura intrebuintare.

  • Dacă sunt pensați, frizați și parfumați, cu gleznuța la vedere, nu-i destul?!?!
    „Petrențioșilor!”

  • Sunt și acum in sistem unii care nu are promova testarea fizica

  • sa-i trimita in ukraina pe toti

    este mare nevoie de compost…..

  • Aveau sandale cu tocuri si prea mult rimel pe pleoape si fusta prea stramta si scurta de asta nu au promovat.

  • Du-te cu astia la razboi …

  • Care razboi ? Nu ne -a atacat nimeni. Iohanis vrea obligatoriu razboi cu Rusia dar Rusia nu vrea razboi cu Romania. Romania va ataca rusia la ordinul rahatului iohanis care face se,x oral lui bidon in genunchi si lui ur- sula pentru un post de ,,om de serviciu” pe la natio sau mue. Asa ca inrolarea toti romanii lgbt – istii si cocaina- istii sa atacati Rusia la ordinul lui por- no se- xi – sifilis sceleratul iohanis.

  • Mda! Razboinici de tastatura. E plin pe aici . Deci juma din generatia noasta e oversize. Nu mergeti la munte , va prinde ursu !!

  • Iar cei care au trecut de proba fizica nu aveau cum sa treaca de proba de inteligenta, care nici nu s-a mai dat.
    Trebuie sa fii mai prost decat legea ca sa nu-ti dai seama unde duce daravera asta : la statutul de rezervist, obligat de lege sa raspunda la intaia goarna sunata de bogati si politicieni, ca tu sa le aperi lor averea si privilegiile. Daca nu esti rezervist, pot sa sufle aia in goarna pana isi dau sufletul, n-ai treaba cu ei.

  • @Anonim, mai 7, 2024 la 11:27 am

    Mare vorba ai spus: „Iar cei care au trecut de proba fizica nu aveau cum sa treaca de proba de inteligenta, care nici nu s-a mai dat.”

  • Toată lumea știe ca militarii sunt prosti grămada, curvari și betivi

  • Sa se prezinte pentru recrutare si copiii lui Iohanis,Ciolacu,Firea,Ciuca,Fenechiu-senatorul,Olguta-curvuta etc.

  • ,, Corbu „” ce zici? ,, copiii lui io- ha– nis? Nu stiii ca io–- ha–– nis nu are copii? Acest prost care din greseala noastra fatala a ajuns pres– e – dintele Romaniei atat de prost este ca nici copii nu a fost in stare sa faca cu toate kvele care le – a avut si nici cu nevasta – sa la toti
    supranumita ,,,salamul de Sibiu” – carmenita iubitoare de salamuri le mananca intregi indiferent de marime.

  • In urma atacului japonez de la Pearl Harbor , ~8k – 10k de voluntari care s-au inrolat imediat dupa erau prieteni , cunoscuti , rude etc. a celor ~3,5k morti +raniti in bombardament. Inainte de atac toti erau pacifisti.

    Vorbim dupa ce cade o bomba in ograda voastra. E o vb. , glontele nu alege intre un razboinic sau un pacifist.

  • Bine ca nu are copchii.Dictatorul tiran,tradatorul de tara, criminalul romanilor nu trebuie sa lase samanta lui spurcata pe pamant romanesc. La puscarie iohanis cu prima profesoara de engleza a tarii, analfabeta care se desfata in luxuri cu tradatorul de tara , pe banii publici ai romanilor.

  • anonim „2:47”,dar vecinii nu-s buni?

  • @Anonim, mai 7, 2024 la 3:26 pm

    Esti hazliu! Unde vezi tu Pearl-Harborul aici, in RO? Adica o situatie similara : o mare baza militara + o mare putere (noi???) care ameninta… pe cine? Chiar, pe cine zici tu ca ameninta Romania cu puterea ei militara?
    Pe urma, asa cum zici chiar tu, s-au inrolat cateva mii de voluntari, dar numai dupa ce SUA a fost atacata. Pai, sa luam exemplu si sa procedam la fel. Intai sa fim atacati si pe urma, care o vrea o sa se duca voluntar, n-are decat. Vorba cuiva de mai sus : cine are de aparat averi si privilegii, sa se inroleze.

  • 18% căzuți la evaluarea psihologică și aproape jumătate căzuți la cea fizică, nu e de mirare. Sistemul nu mai dorește și nici nu mai poate să producă bărbați ci mămăligi… Alimentație nesănătoasă, sedentarism, educație anti-patriotică, anti-valori si cam anti orice e bun si constructiv pentru individ si societate, mediu familial nesănătos care duce la diverse afecțiuni psihologice, etc…

  • Ma intreb si eu ,ce ar trebui sa faca o tara [de exemplu Rusia] ,care este atacata de pe teritoriul unei tari cu care nu este in razboi [de exemplu Romania]………..
    NATO Plunging In Battle For Crimea

    https://www.bitchute.com/video/itzEzQ0mjeHN/

  • Ce sa faca ex. Rusia atacata de Romania sau de pe teritoriul Romaniei ( este la fel) sau de alta tara nato cu care Rusia nu este in razboi? Rachete in toate capitalele tarilor nato sau bomba atomica. Ue ,america se joaca prea tare cu focul. Sunt toti nebuni nu au reprezentarea consecintelor doar interese pentru vanzarea armamentului si distrugerea rusiei ca sa pompam de la america gaz,petrol si tot la preturi de 5 ori mai mari. Cand doi se bat , al treilea care se amesteca intre ei este ucis, se intampla des..Acestia care provoaca al 3 – lea razboi mondial cred ca vor fi singurii supravietuitori si vor trai bine in buncarele lor ,se inseala.

  • Carne de tun

    Barfitori mai sunteți, mai rău ca femeile, de asta unii aveți niște burți de luna a noua
    In loc sa faceți mișcare, va dați cu părerea de războaie, ca va întreabă pe voi cineva ceva, sunteți doar carne de tun

  • Carne de tun esti tu. Eu sunt obiector de constiinta.

    „Comisia ONU pentru Drepturile Omului a adoptat Rezoluția 34/2000, care recunoaște dreptul oricărui individ de a se opune serviciului militar pe motive de conștiință, considerându-l o exercitare legitimă a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, așa cum se prevede în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în Convenția Internațională privind Drepturile Civile și Politice. „

  • Purtau pantaloni skinny fit ,totul cât mai mulat ,nu mai puteau alerga😁

  • Avea telefonul în mana

  • Lumina vine de la rasarit!

  • Niște umflati

    Putin se tine bine la anii lui, militarii noștri sunt vai mama lor, mai ceva ca aia de la poliția locală

  • Dar tu , din pacate nu prea intelegi un text la prima citire. Nici la a2a!!

    Repet special pt. tine 4:53!
    Pentru fiecare victima de pa Pearl Harbor ,s-au inrolat ~ 3 voluntari care o cunosteau ( frate , var , unchi , coleg de scoala sau munca, prieten etc)

    Daca din intamplare e ucis intro explozie cineva drag tie , vei cauta sau nu sa te razbuni?

    Ura genereaza ura , violenta naste violenta.

    Acum ai priceput?

  • Ba baietasi bine ca nu ati trecut proba ,ba baieti nu ati trecut proba pentru ca Dumnezeu va iubeste. De ce vreti voi sa muriti in razboi ca fraierii pentru toti politicienii mafioti din tara asta si pentru averile lor ?Dumnezeu a vrut sa picati proba fizica ca sa va vina mintea la cap. Nu merita sa vrei sa mori ca prostul pentru slugile tradatoare care au si vor avea o viata de extralux si vor dansa de bucurie la mormintele voastre cu o lumanare aruncata acolo pe undeva.

  • @Sunt hazliu

    Ce inteleg eu este ca tu prezinti o posibilitate improbabila ca pe un eveniment sigur, exact ca in gargara oficiala. Iar eu ti-am explicat ca n-are cum sa fie in Ro un Pearl Harbour, pentru ca nu exista nicio similitudine. Nu suntem o putere militara, nu suntem o amenintare pentru nimeni. Pentru ce sa ataci niste caraghiosi aflati la coada Europei in toate aspectele importante? Ce sa iei de la ei, din moment ce cam totul a fost deja luat?
    Dar daca pe tine te unge la suflet sa visezi ca in Ro va fi un soi de Pearl Harbour (poate la Zanea?), care va starni dorinta de inrolare in popor, da-i inainte!

  • bai nea omu, ala cu atacu de la pearl harbor, ce fumezi neamule? sa zicem ca da o boamba in copou, taman pe unde-i penitenciaru. pai tu crezi ca omuletii din mircea o sa sara sa-i razbune? esti prost? o sa zica da-i dreakului de imbuibati. stau toata ziua la vila si rad de noi! bine le-a facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *