Prima pagină » Local » Rezultate foarte bune obținute de elevii ieșeni la Olimpiada Națională de Matematică

Rezultate foarte bune obținute de elevii ieșeni la Olimpiada Națională de Matematică

05 mai 2022, 02:00,
Ana Crețu în Local

Olimpiada de Națională de Matematică, desfășurată în perioada 15-20 aprilie 2022, în trei centre din țară la Constanța pentru clasele 5 și 6, la Iași pentru clasele 7-8 și la Piatra Neamț pentru clasele 9-12 a adus lotului ieșean o certificare a bunei pregătirii, dar și o mare bucurie, atât elevilor, cât și profesorilor coordonatori.

La olimpiadă au participat 51 de elevi ieșeni, din care 31 de elevi s-au întors cu 12 distincții acordate de Ministerul Educației și 32 distincții au fost acordate de Societatea Științifică de Matematică din România. Pregătirea și pasiunea pentru matematică a adus rezultate remarcabile în urma evaluărilor.

Premiul I și medalie de aur a obținut eleva Ilinca Rucsandra Radu, din clasa a V-a, de la Colegiul Național Iași.

mai multi elevi si profesori la festivitatea de premiere

La olimpiadă au participat 51 de elevi ieșeni, din care 31 de elevi s-au întors cu 12 distincții acordate de Ministerul Educației și 32 distincții au fost acordate de Societatea Științifică de Matematică din România

Cine a luat premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică

o eleva care citeste dintr-un manual

Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Matematică au obținut premii și medalii pentru tot efortul depus

Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Matematică au obținut premii și medalii pentru tot efortul depus. Olimpiada de Națională de Matematică, desfășurată în perioada 15-20 aprilie 2022, în trei centre din țară la Constanța pentru clasele 5 și 6, la Iași pentru clasele 7-8 și la Piatra Neamț pentru clasele 9-12 a adus lotului ieșean o certificare a bunei pregătirii, dar și o mare bucurie, atât elevilor, cât și profesorilor coordonatori.

Premiul I și medalie de aur a obținut eleva Ilinca Rucsandra Radu, din clasa a V-a, de la Colegiul Național Iași, premiul al II-lea și medalie de aur a fost obținut de doi elevi , Radu Ionuț Stoleriu, clasa a VIII-a, și Gabriel Turbincă, clasa a X-a, ambii de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, iar premiul al III-lea și medalie de aur a fost obținut de eleva Agnes Munteanu, din clasa a VII-a de la Colegiul Național Iași.

Mențiuni cu medalii de aur au obținut elevii Horia Ștefan Cășuneanu din clasa a V-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Robert Ștefan Isepciuc, elev în clasa a VI-a, Colegiul Național Iași și Alexandra Lăpușneanu în clasa a VII-a la  Colegiul Național Costache Negruzzi.

Au fost obținute mențiuni și medalii de argint de către elevii Iustin Bișog (clasa a V-a), Colegiul Național Iași,  Eric Tudose, Constantin Mihnea din clasa a VI-a și Matei Cristian Ilie (clasa a IX-a) de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

afis care anunta olimpiada nationala de matematica de la Iasi

Olimpiada a avut locîn trei centre din țară la Constanța pentru clasele 5 și 6, la Iași pentru clasele 7-8 și la Piatra Neamț

Elevii s-au întors cu 12 distincții acordate de Ministrul Educației

exercitii de matematica rezolvate de o mana

Ei vor participa, la alte probe de baraj organizate de Societatea Științifică de Matematică din România

La Olimpiada Națională de Matematică au participat 51 de elevi ieșeni, dintre care 31 de elevi s-au întors cu 12 distincții acordate de Ministerul Educației și 32 distincții au fost acordate de Societatea Științifică de Matematică din România. Pregătirea și pasiunea pentru matematică a adus rezultate remarcabile în urma evaluărilor.

Alte medalii de argint sau bronz și mențiuni de onoare au fost aduse la Iași de elevii: Tudor Chelaru , Theodor Neagu-Fifirig Rareș, Ioana Grădinaru (clasa a V-a), Ștefania – Laila Roșu (clasa a VI-a), Eduard-Andrei Adam (clasa a VII-a), Adreea Popa (clasa a VIII-a) și Mihaela Udișteanu (clasa a XII-a) de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Alexandru Ștefan Mihalache(clasa a V-a), Alex-Florin Oprea (clasa a VI –a), Andrei Răzvan Dămoc (clasa a VII –a), Robert Lascăr (clasa a IX-a), George Ioan Stoica (clasa a VIII-a), de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Elevii Adrian Ionuț Cherdivară (clasa a V-a) de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, Iustin Bișog și David Istrate (clasa a V-a), Raluca Maria Bânțu și Alexandru Ștefan Mihalache(clasa a VI-a), Corina Maria Bunău (clasa a VIII-a), Iulia Bilan (clasa a X-a), Bogdan Stelian Duminică (clasa a XI-a) de la Colegiul Național Iași. Robert Cristian Rotariu (clasa a V-a) și Răzvan Măriuță (clasa a VIII-a), de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

E important de menționat că Iașul are doi elevi calificați în loturile lărgite pentru concursurile internaționale, Radu Ionuț Stoleriu, clasa a VIII-a și Gabriel Turbincă, clasa a X-a, ambii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași. Ei vor participa, în perioada următoare, la alte probe de baraj organizate de Societatea Științifică de Matematică din România pentru a obține un loc în lotul național de olimpici și pentru a se califica la Balcaniadă sau la Olimpiada Internațională de Matematică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`