Eveniment-Social

Rezultate la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași! O treime dintre candidați a picat

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezultate la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași O treime dintre candidați a picat
După derularea probei scrise (pe 18 februarie 2022), din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director-adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, la nivelul județului Iași, o treime dintre candidați a picat testul. Interviurile, pentru cei promovați, vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022

Rezultatele după proba scrisă la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași au fost publicate! O treime dintre candidați a picat. Punctajul minim de promovare a fost de 70. Interviurile, pentru cei promovați, vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu abile competențe în management

Au fost publicate rezultatele după proba scrisă de la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași. Din totalul celor care au participat, 31 la sută au picat. De precizat este că punctajul minim de promovare a fost de 70.

Pentru cei promovați, interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu abile competențe în management.

Rezultate finale, pentru candidați, la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași

Amintim că, la nivel național, vineri, 18 februarie 2022, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director-adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. În sesiunea septembrie-decembrie 2021 au fost ocupate 60,84 la sută dintre cele 8.652 de funcții vacante. În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, dintre care 3.082 au fost validate și au permis participarea candidaților la proba scrisă. Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022).

Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar 3 lucrări au fost anulate. Rezultatele obținute de cei 2.845 de candidați prezenți și evaluați: 2.039 de candidați admiși (71,67 la sută), 806 candidați fiind respinși (28,33 la sută).

Zeci de școli și colegii din Iași implicate într-un concurs important organizat de Ministerul Educației

A fost vorba despre o nouă etapă pentru concurs la nivel de director și director-adjunct în zeci de școli și colegii din Iași! Dintre cele 216 posturi de directori, după prima etapă, au fost ocupate prin concurs 161, iar, dintre cele 111 posturi de director-adjunct, au fost ocupate prin concurs 67.

În cazul vacantării unor funcţii de director sau de director-adjunct din unităţi de învăţământ de stat, conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, de un cadru didactic titular, numit prin detaşare în interesul învăţământului sau prin delegarea atribuţiilor specifice funcţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin decizia inspectorului şcolar general.

La concurs au putut candida persoanele care îndeplineau anumite condiții

La concursul pentru ocuparea funcției de director sau de director-adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat au putut candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: sunt absolvenți ai învățământului superior cuscenarii diploma de licența sau atestat de echivalare, sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani. Au calificativul ”Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unitățile de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice Ministerului Educației.

Nu au fost sancționate disciplinar cadre didactice în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați/ lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere. Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, printr-o decizie rămasă definitivă și în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții de conducere. Sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției și nu au avut statutul de ”lucrător al Securității” sau ”colaborator al Securității”.

Aceste rezultate finale la concursul pentru posturi de director în școli și licee din județul Iași completează funcțiile manageriale educaționale.

Adauga un comentariu