Eveniment-Social

Rezultate notabile pentru elevii ieșeni la Olimpada Națională a Sportului Școlar la șah!

Publicat: 24 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezultate notabile pentru elevii ieșeni la Olimpada Națională a Sportului Școlar la șah
Între 20 și 22 mai 2022 Olimpiada Națională de Șah a avut loc la Iași

Olimpiada Națională de Șah desfășurată în ultimele zile a fost găzduită de ieșeni, ai căror reprezentanți la concurs au obținut rezultate excepționale. La această competiție au participat elevii care s-au calificat la nivel județean, în număr de 90. Partidele au fost supravegheat de arbitri profesioniști, peintre care și profesorul Vlad Ungureanu, directorul de concurs.

Între 20 și 22 mai 2022, a fost organizată Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Șah, pe licee. Și fetele, și băieții pasionați de acest sport au putut participa la concurs, iar topul câștigătorilor a fost dominat de doi elevi din Iași. Cei doi s-au remarcat cu rezultate foarte bune, câștigând locul I și II. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, cu sprijinul Primăriei Muncipiului Iași. Elevi din toată țara au fost cazați cu ajutorul Colegiului de Arte „Octav Băncilă”, care a oferit și masă delegațiilor participante.

elevi cu diplome in mana
La competiția masculină locul doi a fost câștigat de un elev de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Șah s-a ținut la Iași

Primaria Municipiului Iasi       
Competiția s-a ținut în cadrul Primăriei Municipiului Iași, în sala „Vasile Pogor”

După finalizarea competiției la nivel județean și calificarea celor mai buni, etapa națională a fost organizată la Iași, de Inspectoratul Școlar Județean. La concurs au participat 90 de elevi veniți din toate colțurile țării, însoțiți de 45 de cadre didactice care le-au oferit îndrumare. Olimpiada a avut loc în Sala „Vasile Pogor”, din cadrul Primăriei Municipiului Iași, un spațiu ce a creat atmosfera perfectă pentru competiția strânsă ce a avut loc.

„Rundele au fost foarte dificile, având în vedere faptul că la această olimpiadă au participat elevi cu rezultate deosebite atât la nivel national, cât și la nivel internațional. Concursul a fost arbitrat și supervizat de o echipă de oameni profesioniști și pasionați, aflați sub coordonarea directorului de concurs, profesorul Vlad Ungureanu”, au declarat reprezentanții ISJ Iași.

Concursul s-a desfășurat în 7 runde în care cei mai buni liceeni la șah și-au arătat ascuțimea minții, concentrarea, dedicarea și spiritul de competiție.

Doi elevi din Iași, campioni naționali la șah

După ce și-au învins adversarii puternici, doi elevi din Iași s-au remarcat la ei acasă prin performanțele obținute. Este vorba despre Ema Obadă, de la Colegiul Național din Iași, care a obținut locul I și a devenit campioană națională și elevul Matei Ștefan Vîlcu, reprezentând Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, care a câștigat titlul de vicecampion național prin poziționarea pe locul II la competiția masculină.

Colegiul National Iasi  
O elevă de la Colegiul Național Iași a obținut locul I la olimpiadă și a devenit campioană națională

Evenimentul este considerat ca fiind unul reușit, datorită tuturor instituțiilor care au fost implicate în organizarea acestuia.

 Vlad Ungureanu, maestru al sahului
Printre principalii coordonatori ai olimpiadei s-a numărat Vlad Ungureanu, Mare maestru al șahului

„Reușita evenimentului a fost asigurată de implicarea membrilor comisiei de organizare de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Iași, de suportul constant al Primăriei Municipiului Iași, care ne-a pus la dispoziție Sala «Vasile Pogor» din cadrul instituției și ne-a oferit o serie de materiale suport absolut necesare pentru organizarea competiției, de Colegiul de Arte «Octav Băncilă» care s-a ocupat de cazarea și masa delegațiilor participante, precum și de coordonatorul proiectului național «Șah în școală», domnul Vlad Ungureanu, care prin eforturi susținute a oferit participanților premii și materiale didactice utile pentru practicarea acestui sport deosebit, care este șahul”, au precizat reprezentanții ISJ Iași.

Profesorul Vlad Ungureanu, directorul de concurs, deține titlul de Mare maestru al Federației Internaționale de Șah, cel mai înalt titlu pe care îl poate obține un șahist.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar Șah s-a încheiat cu victoria a doi elevi din Iași.

Adauga un comentariu