Coronavirus

Risc de infectare cu noul coronavirus, în stațiunea Mamaia! Regulile nu sunt respectate

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Risc de infectare cu noul coronavirus în stațiunea Mamaia Regulile nu sunt respectate

Vremea caldă, marea și atmosfera de vacanță i-au făcut pe mulți dintre români să uite contextul epidemiologic în care ne aflăm. Pericolul nu a trecut, ba dimpotrivă, însă pe litoralul românesc, relaxarea este cuvântul de bază.

Se pare că nu numai turiștii au uitat de coronavirus, ci și patronii plajelor de la malul mării. Regula păstrării a minimum un metru între șezlonguri nu este respectată, conform cancan.ro.

Pe cele mai multe dintre plaje, șezlongurile sunt aproape lipite unele de celelalte. Regula este ca în față-spate și laterale să existe distanța de minimum un metru, fapt ce nu este respectat deloc.

Din păcate, situația se prezintă la fel pe cele mai multe dintre plajele de la malul mării.

Dacă lucrurile stau așa pe uscat, în mare fiecare face ce vrea, iar distanța socială pur și simplu nu există.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care ieri România a înregistrat un record al cazurilor de infectări cu COVID-19. În doar 24 de ore a fost înregistrat un număr de 555 de cazuri de îmbolnăviri. Sunt mult mai multe infectări decât aveam pe perioada stării de urgență, în același interval de timp.

Cu alte cuvinte, măsurile de relaxare par să ne fi făcut bine doar psihic, pentru că fizic, problema se înrăutățește de la o zi la alta.

Amintim faptul că în Serbia, președintele a luat decizia de a reveni la starea de urgență, din cauza numărului mare de infectări.

Opoziția nu a fost de acord cu această măsură, motiv pentru care a organizat proteste în fața Parlamentului. Ea a susținut că oamenii nu trebuie să mai suporte alte restricții.

Adauga un comentariu