National

Risc epidemiologic de gravitate maximă! Într-o localitate din județul Hunedoara, rata de incidență a ajuns la aproape 30 la mie

Publicat: 04 ian. 2021

De marți, 5 ianuarie, începând cu ora 8:00, localitatea Topiţa din comuna Topliţa, judeţul Hunedoara, intră în carantină. Măsura a fost impusă, după ce incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la 27,32 la mie.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara, convocat de prefectul judeţului, Călin-Petru Marian, a decis în această seară, să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Topiţa aparţinătoare comunei Topliţa judeţul Hunedoara”, a anunţat, luni seară, Prefectura Hunedoara.

Sursa menționată a adăugat că măsura a fost luată, după ce s-a realizat analiza situaţiei epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2. Aceasta a avut drept rezultat o incidenţă a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori.

”Potrivit medicilor specialişti, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare”, a mai transmis Prefectura Hunedoara, scrie news.ro.

Măsura carantinei va fi impusă de marți, ora 8:00, până în data de 19.01.2021, ora 08.00.

Adauga un comentariu