International

Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate pentru luna iulie. Keir Starmer va încerca să preia puterea

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate pentru luna iulie. Keir Starmer va încerca să preia puterea
Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate pentru luna iulie. Keir Starmer va încerca să preia puterea

Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate surpriză pentru luna iulie, au declarat surse importante pentru The Guardian, o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru Partidul Laburist după 14 ani de guvernare condusă de conservatori.
Premierul ar urma să anunțe miercuri că alegerile vor avea loc la începutul verii, existând speculații că acestea vor avea loc pe 4 iulie, după ce a afirmat că inflația a revenit sub control și că economia se îmbunătățește.

Partidul Laburist are un avans de aproximativ 20 de puncte în sondaje, iar Starmer este foarte posibil să devină următorul prim-ministru după ce și-a transformat partidul de la înfrângerea istorică în alegeri de acum aproape cinci ani.

Sunak va face anunțul după o zi de speculații

Sunak va face anunțul după o zi de speculații febrile la Westminster, declanșate de rarele vești economice bune pentru guvern și de o ședință de guvern programată neașteptat, miniștrii de rang înalt schimbându-și planurile de a participa.

Premierul a declarat de mult timp că „ipoteza sa de lucru” este că alegerile vor avea loc în a doua jumătate a anului, dar s-a considerat că este posibil să aștepte până în toamnă și un nou buget de reducere a taxelor înainte de a organiza o competiție.

Cu toate acestea, persoane din interiorul guvernului au sugerat că Sunak a fost convins că, având în vedere că este puțin probabil ca situația economică să se îmbunătățească în mod semnificativ înainte de toamnă și că există întrebări cu privire la punerea în aplicare a programului său de deportare din Rwanda, că ar fi mai bine să plece acum.

Înaintea anunțului, un purtător de cuvânt al lui Starmer a declarat: „Suntem pe deplin pregătiți să mergem ori de câte ori premierul va convoca alegeri. Avem o campanie complet organizată și operațională, gata de plecare. Și credem că țara cere cu insistență alegeri generale, așa că îl îndemn pe primul ministru să se apuce de treabă”.

Comentarii
Adauga un comentariu