Actualitate

Robert Cazanciuc, informații despre negocierile PSD-PNL: „Această rotație înseamnă o foarte mare maturitate politică”

Publicat: 18 nov. 2021
Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Joi seară, 18 noiembrie 2021, Robert Cazanciuc a afirmat că social democrații au decis ca liderul formațiunii politice, Marcel Ciolacu să fie propunerea de prim-ministru înaintată președintelui României Klaus Iohannis.

Totuși, acesta a accentuat că dacă această propunerea nu va avea parte de sprijin majoritar, Partidul Social Democrat va sprijini o altă propunere. Viitoarea coaliție va avea ca element cheie rotativa liderilor Guvernului PSD-PNL.

„Suntem în plină negociere, încercăm să găsim soluții. Mandatul de la partid va fi foarte clar, propunerea de la partid pentru negociere a fost Marcel Ciolacu. Dacă prin negocieri nu rezultă că ar putea fi o majoritate pentru Marcel Ciolacu și rezultă o altă majoritate pentru altcineva mergem din nou la partid și se ia o decizie acolo pentru următorul pas sau nu.

Va fi o rotație, chiar dacă această rotație înseamnă o foarte mare maturitate politică. Nu este o procedură prevăzută în constituție. Dacă partidele agreează o formulă politică, această este litera de lege în cadrul înțelegerii. Eu sunt încrezător”,a spsu Robert Cazanciuc.

Marcel Ciolacu, declarații după negocierile cu PNL: „Joia viitoare România trebuie să aibă Guvern”

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat au petrecut trei ore la negocieri, joi seara, 18 noiembrie 2021, pentru a finaliza discuțiile în legătură cu programul de guvernare. La finalul întâlnirii, Marcel Ciolacu, liderul social-democrat a declarat că formațiunile politice au stabilit ca joi România să aibă Guvern învestit.

„Ambele partide au câte o propunere de premier. Am discutat despre structura Guvernului, în funcţie de cine va avea primul funcţia de prim-ministru, dar nu am discutat încă despre cine va fi primul. Am cerut, dacă nu vom avea noi prima dată premierul, să avem ministerul de Finanţe. Şi PNL a cerut, pe bună dreptate, acelaşi lucru dacă nu va avea prima dată premier.

Joia viitoare, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă Guvern. Încercăm să mergem cu un acord clar la Cotroceni, în care să se scrie cine este premierul şi până pe ce dată.

Am insistat pentru un premier de la PSD. Vrem să construim un guvern funcțional. Vom continua aceste discuții. Mâine la ora 12.00 reluăm negocierile”, a declarat Marcel Ciolacu.

În legătură cu introducerea taxei pe lux, Marcel Ciolacu a afirmat că:

„PNL are în continuare ideea că nu trebuie taxe noi, deci finanţiştii trebuie să găsească soluţii ca să găsim bani”.

În legătură cu posibilitatea de a prelua șefia Camerei Deputaților, acesta a declarat că:

„Dacă doream să fiu președintele Camerei Deputaților eram deja”, a răspuns tranșant Ciolacu.

Adauga un comentariu