Prima pagină » Actualitate » Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România
Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

09 dec. 2022, 20:20, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola vine în vizită în România în perioada 19-20 decembrie. Metsola se va adresa parlamentarilor români reuniți în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Vizita acesteia are loc în contextul în care României i s-a respins aderarea la spațiul Schengen. La şedinţa Parlamentului participă şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă.

Roberta Metsola va efectua în zilele de 19 şi 20 decembrie o vizită de lucru în România

Potrivit unui memorandum aprobat, vineri, de Birourile permanente reunite, Roberta Metsola va efectua în zilele de 19 şi 20 decembrie o vizită de lucru în România, iar cu acest prilej se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, se declară „extrem de dezamăgită” de decizia din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne al UE ca România şi Bulgaria să nu fie admise încă în spaţiul Schengen.

„Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre”, a scris Metsola, membră a Partidului Popular European (PP), pe contul său de Twitter.

Roberta Metsola: „Cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis”

De asemenea, Roberta Metsola cere Consiliului UE „să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis”.

„Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat”, a adăugat ea.

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Comentarii
  • Daca este asa de dezamagita, trebuia sa constranga cumva austria sa voteze cum trebuie. Acum degeaba. Doar vorbe goale. Vine sa ne mangaie pe crestet. Ce fel de Uniune mai este si asta. Ce mai inseamna uniune? Unul hais, si altul cea? De fapt o cloaca corupta. Vicepresedintele a fost arestat pentru fapte de coruptie!

  • Vine sâ încurajeze marionetele și slugile plagiatoare–sâ fie în continuare credincioase uniuni corupte –-iar șenghenul la sfîntul werner–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *