Actualitate

Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc

Publicat: 29 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rodica Popescu Bitănescu la un pas de moarte Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc
Rodica Popescu Bitănescu a fost la un pas de moarte, dar, din fericire, ambiția ei a fost una foarte puternică și nu a avut timp de panică

Rodica Popescu Bitănescu a fost la un pas de moarte. Aceasta a trecut prin momente cumplite când s-a îmbolnăvit de Ebola, afecțiune din cauza căreia a pierdut mult sânge. Trecând printr-o situație financiară foarte proastă, neavând nici bani pentru a-și cumpăra mâncare, cunoscuta actriță nu și-a permis să meargă la spital. Din cauza bolii, îi curgea sânge din nas, doar dacă își mișca puțin capul.

Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte!

Marea actriță Rodica Popescu Bitănescu a trecut prin mai multe momente dificile în tinerețe. Potrivit dezvăluirilor făcute chiar de îndrăgita artistă, aceasta s-a îmbolnăvit și cu Ebola.

Situația a fost și mai rea deoarece nu-și permitea să meargă la spital. Situația ei financiară era atât de gravă, încât abia avea ce să mănânce, a relatat artista.

Marea doamnă a teatrului românesc a spus că atunci când suferea de Ebola îi curgea sânge din nas, doar dacă își mișca puțin capul. În acest context, a pierdut mult sânge. Din fericire, a reușit să treacă peste această grea încercare și îi este recunoscătoare lui Dumnezeu.

Nici anii următori n-au fost lipsiți de dificultăți, deoarece s-a îmbolnăvit de viroze. Totuși, toate aceste situații dificile au rezultat într-o rezistență sporită în ziua de azi, spune artista.

„Am avut Ebola, acea boală cumplită. Când eram studentă am avut această Ebola. De fapt, era un fel de gripă asiatică, care umbla, și din care murea foarte multă lume. Și în pușcărie la tata mureau mulți. Atunci a fost momentul grav. Eu muream acasă și tata putea să moară la Pitești. Problema este că îți curgea sânge din nas doar dacă întorceai capul puțin. Am pierdut atâta sânge! Pe vremea aia nu știam ce e ăla spital, nu aveam bani de spital, de abia aveam ce să mănânc. Am scăpat printr-o minune. Da, m-a scăpat Dumnezeu. După aceea am avut boli din acestea gripale, viroze, care m-au întărit“, a povestit Rodica Popescu Bitănescu.

Marea actriță, care nu are copii, a precizat că, din cauza multiplelor viroze prin care a trecut a reușit să devină mai rezistebntă.

„Astăzi sănătoasă și rezistentă. Am foarte mulți anticorpi. Eu acum sunt o persoană foarte rezistentă, pentru că am trecut prin foarte multe boli. Despre relația cu Dumnezeu, relația spirituală, despre care nu se poate povesti, trebuie să o ții în tine. Mi-a dat tot ceea ce i-am cerut”, a spus Rodica Popescu Bitănescu.

Familia actriței a trecut prin mai multe momente dificile

Familia marii actrițe a trecut prin mai multe momente dificile. Acestea i-au marcat copilăria și adolescența. De exemplu, familia ei au avut foarte mult de suferit în timpul ocupației sovietice.

Marea doamnă a teatrului românesc a povestit și că slăbise periculos de mult din cauza bolii și a foametei, care afectaseră România, în timpul ocupației sovietice. Toată familia ei a suferit mult în aceea perioadă.

Actrița a adăugat că este complexată și acum din cauza dificultăților prin care a trecut. Ea spune că i-a dorit să fie grăsuță și să mănânce mult, find „înnebunită” de foame. Aceasta a ținut să sublinieze că oamenii de rând erau „victime colaterale”.

Rodica Popescu Bitănescu a mai zis că a „crescut cu atac de panică”. Timp de 11 ani, a mâncat numai „mâncărică de prune şi magiun”. Astfel, spune ea, a fost „gimnastică de disperare”, ca să se fortifice.

Astfel, Rodica Popescu Bitănescu a fost la un pas de moarte, dar, din fericire, ambiția ei a fost una foarte puternică și nu a avut timp de panică.

Adauga un comentariu