International

Român judecat în cazul „camionul morții”. 39 de persoane și-au pierdut viața

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Român judecat în cazul camionul morții. 39 de persoane și-au pierdut viața
Un român și un irlandez sunt acuzați de omor în cutremurătorul caz al "camionului morții" în care și-au pierdut viața 39 de persoane

Un român este judecat, alături de un irlandez, în cazul „camionul morții”, în urma căruia și-au pierdut viața 39 de imigranți vietnamezi. Cei doi sunt judecați în Marea Britanie pentru omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței.

Marți, 6 octombrie, a început procesul în teribilul caz al „camionului morții”, în care și-au pierdut viața 39 de persoane. Aceștia au murit prin asfixiere și supraîncălzire într-un camion frigorific descoperit în parcul industrial Grays, din estul Londrei. Cele 39 de persoane care au decedat erau imigranți vietnamezi.

Un român este judecat în cazul „camionul morții”

Cazul celor 39 de vietnamezi descoperiți morți într-un camion cutremura întreaga lume în urmă cu un an. Cadavrele acestora au fost descoperite într-un camion frigorific condus de Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, de naționalitate română și britanică. Teribila descoperire a fost făcută în parcul industrial Grays, din estul Londrei.

Alături de român, mai este acuzat de omor prin imprudență și un irlandez, Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani. Acesta a fost găsit deja vinovat în noiembrie 2019 pentru implicarea într-un proces de imigrație ilegală din care avea câștiguri financiare importante. Până în momentul de față, cei doi au pledat nevinovat la acuzația de tentativă de ucidere din culpă.

De asemenea, românul spune că este nevinovat și pentru acuzația de introducere ilegală de migranți într-o altă țară. În același caz mai sunt judecați și românul Alexandru-Ovidiu Hanga, de 27 de ani, dar și irlandezul Christopher Kennedy, de 23 de ani. Totodată, și aceștia au declarat că sunt nevinovați pentru acuzația de introducerea ilegală de migranți.

„Camionul morții” din Marea Britanie

Pe 23 octombrie 2019 a fost făcută o descoperire terifiantă în parcul industrial Grays din estul Londrei. Aici, într-un camion frigorific, au fost descoperite cadavrele a 31 de bărbați și 8 femei, inclusiv doi adolescenți în vârstă de 15 ani. Cauza morții celor 39 de victime închise în camion a fost o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani, iar doi dintre vietnamezi lucraseră și în România. Containerul frigorific sosise de la Zeebrugge, Belgia.

O rețea mortală

Zeci de mii de vietnamezi încearcă să ajungă la Londra, via Rusia, Polonia, Germania și Franța. Migranții clandestini sunt de mai multe categorii, în funcție de câți bani dau. Unii dorm ascunși în cabina camionului, sunt cei care au plătit tariful maxim (40-50 de mii de dolari).

Cei care dau mai puțin sunt porecliți cinic „aerienii” tocmai de la faptul că stau închiși în containere și n-au aer. În plus, pentru a nu fi detectați de aparatele de control, li se dau pungi de aluminiu, pe care și le trag pe cap. Cei care rezistă pe drum, sosesc la Londra doar cu un număr de telefon.

Acum, autoritățile britanice vor, dincolo de pedepsirea celor vinovați de această tragedie, să ajungă la capii rețelelor de traficanți de oameni. Iar acest român judecat în cazul „camionul morții” este doar un simplu pion într-o industrie cu venituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

Adauga un comentariu