International

Cele 39 de cadavre din camion nu au fost nici acum repatriate în Vietnam. Motivul este halucinant

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 39 de cadavre din camion nu au fost nici acum repatriate în Vietnam. Motivul este halucinant
An aerial view as police forensic officers attend the scene after a truck was found to contain a large number of dead bodies, in Thurock, South England, early Wednesday Oct. 23, 2019. Police in southeastern England said that 39 people were found dead Wednesday inside a truck container believed to have come from Bulgaria. (UK Pool via AP)

Nicio persoană dintre cele 39 de cadavre nu a fost repatriat în Vietnam. Tinerii găsiți morți în „camionul morții” din Marea Britanie încă nu au fost înmormântate. Motivul este halucinant. Principala cauză a acestei decizii este lipsa banilor! Familiile îndoliate sunt obligate să-și acopere pe cont propriu costurile pentru repatriere.

Guvernul din Vietnam a confirmat că nu va suporta costurile. Însă există posibilitatea acordării unui împrumut de maxim 2.500 de euro/persoană.

Rudele celor 39 de cetăţeni vietnamezi găsiţi fără suflare luna trecută într-un camion frigorific în Marea Britanie, vor trebui să acopere singuri costurile repatrierii.

Guvernul vietnamez, s-a oferit să acorde un împrumut familiilor celor 39 de tineri care au fost găsiți morți într-un camion, în Marea Britanie. Banii necesari pentru repatrierea trupurilor acestora, nu vor fi acoperiți în astfel de operațiuni.

Rudelor celor găsiți decedați li s-a trimis un formular din partea autorităților. Li se cere să se angajeze că vor returna banii ce le vor fi împrumutați. În caz contrar, vor suporta singuri costurile.

Guvernul vietnamez s-a oferit să pună la dispoziție împrumuturi de maxim 2.500 de euro pentru repatrierea unui cadavru. Sau suma de 1700 de euro pentru repatrierea cenușei.

În prisma faptului că trupurile fără suflare au fost deja identificate de mai bine de 10 zile, niciunul dintre cei 39 de persoane găsite moarte nu au fost repatriate în Vietnam.

Rudele acestora menționează că nu dispun de fondurile necesare. Aceștia s-au împrumutat cu până la 40.000 de lire sterline pentru ca victimele să ajungă în Marea Britanie, unde urmau să lucreze.

Bui Huy Cuong, vicepreşedintele Comitetului Poporului din provincia Ha Tinh, unde trăiesc familiile a zece dintre victime, a declarat că decizia guvernului ţării sale este fermă.

„După ce am primit informaţii oficiale de la departamentul de relaţii externe (al provinciei), guvernul districtual a lucrat împreună cu autorităţile locale luni. Le-a cerut să informeze familiile că guvernele din Marea Britanie şi Vietnam nu vor plăti costurile”, a declarat Cuong.

„Autorităţile locale vor discuta cu familiile şi le vor cere să facă o alegere. Noi îi putem ajuta doar să transporte cenuşa sau cadavrele de la aeroport acasă”, a adăugat el.

Nguyen Dinh Gia, al cărui fiu Nguyen Dinh Luong se află printre victime, a declarat despre decizia guvernului că i-a provocat multă durere şi tristeţe.

„Dacă guvernul nu acoperă costurile, nu avem de ales decât să plătim noi înşine. Nu avem niciun ban în acest moment”, a spus tatăl.

Săptămâna trecută vehiculau informații care au lăsat să se înţeleagă că întârzierea repatrierii corpurilor celor decedaţi se datorează confuziei legate de cine suportă costurile aferente – familiile, guvernul britanic sau guvernul vietnamez.

Treizeci şi nouă de persoane – 31 de bărbaţi şi o femeie – au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Cauza deceselor nici acum nu este făcută public.

Ucigașul, un bărbat britanic, de 23 de ani, a fost extrădat și plasat în arest preventiv.

Adauga un comentariu