National

Români prinşi cu 2 kilograme de cocaină ascunse în pungi de detergent

Publicat: 13 ian. 2021
colaj cu un ofițer DIICOT și mai multe bucăți de cocaină
români prinși cu 2 kilograme de cocaină ascunse în pungi de detergent. Aceștia au fost reținuți de procurorii DIICOT

O anchetă se află în plină derulare la Direcţia de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT Brașov). Conform datelor din anchetă se pare că mai multe persoane au încercat să aducă în România o cantitate de droguri. Vorbim de 2 kilograme de cocaină care urmau să fie aduse din Spania. Drogurile erau transportate în pungi de detergent.

În urma anchetei făcute de procurorii de la DIICOT s-a dispus reţinerea a 4 indivizi bănuiți de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

DIICOT Brașov anchetează mai multe persoane într-un dosar de trafic de droguri

Conform comunicatului emis de autorităţi, pe data de 8 ianuarie 2021, DIICOT Braşov a dispus reţinerea a 4 persoane pentru infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc, dar şi de constitutirea unui grup infracţional organizat. Aceştia transportau cantităţi de droguri de mare risc din Spania, urmând ca respectiva marfă să fie introdusă pe piața românească:

„La data de 08.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. (…) În perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, un număr de trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat ulterior şi o altă persoană, având ca scop activitatea de transport, import şi distribuţie de droguri de mare risc, cocaină, din Spania în România”, precizează DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, într-un comunicat de presă.

Drogurile erau procurate din Spania și cărate cu ajutorul unei societăţi de transport colete

Conform rechizitoriului se pare că drogurile de mare risc erau achiziţionate din oraşul spaniol Valencia şi erau expediate prin intermediul a doua societăţi de transport internaţional colete. Drogurile erau împachetate în cutii de detergent şi erau transportate alături de alte obiecte de vestimentație:

„Drogurile erau ascunse în ambalaje de detergent, introduse în cutii de carton împreună cu obiecte de vestimentaţie şi alimente, fiind preluate de la sediile celor două agenţii din oraşul Ploieşti. Astfel, în perioada 11.09.2020 – 07.01.2021, inculpaţii au ridicat de la sediile societăţilor specializate în transport internaţional, 8 colete conţinând fiecare aproximativ 250 grame cocaină, cu grad ridicat de puritate. Valoarea totală pe „piaţa neagră” a cantităţii de 2 kilograme de cocaină introdusă în ţară de către membrii grupării este în sumă de 225.000 euro”, mai informează DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

Au fost făcute mai multe percheziţii domiciliare

În urma efectuării a mai multor percheziţii domiciliare s-a ridicat suma de 14.940 de euro, 29.000 de lei dar şi 2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis:

„În urma percheziţiilor, a fost găsită şi ridicată suma de 14.940 de euro, 300 de lire sterline şi 29.300 de lei, 2,5 grame de cocaină şi 100 de grame de cannabis. La data de 08.01.2021, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi doi inculpaţi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar”, a precizat DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Adauga un comentariu