Actualitate

România a avut un caz de virus SARS în 2003! Cel puţin aşa spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Publicat: 25 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România a avut un caz de virus SARS în 2003 Cel puţin aşa spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii
România a avut un caz de virus SARS

Detalii interesante au fost scoase la iveală. Într-un raport făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată faptul că virusul SARS infecta persoane şi în 2003. O listă întreagă cu ţări infectate de acest virus apare pe site-ul celor de la OMS. Un fapt inedit este acela că şi în România, în 2003, a fost semnalizat un singur caz de infectare cu SARS. Pe data de 27 martie 2003, în România, apărea un caz de infectare cu SARS. Conform site-ului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pacientul care a fost infectat, s-a vindecat pe 22 aprilie 2003.

România a avut un caz de virus SARS! SARS a făcut sute de morţi şi în 2003

Interesant e faptul că, în 2003, SARS a făcut nu mai puţin de 813 victime. Din totalul de 8437 persoane infectate, 813 au decedat. Observăm faptul că rata de mortalitate, în 2003, a fost de 10% comparativ cu aproximativ 6,39% cât este în prezent. Desigur, în 2003, rata de infectare a fost mult mai mică. Ca şi în 2020, în 2003, China a fost tara de la care a pornit totul. În China au fost înregistrate, în 2003, 5327 de cazuri. Pe locul 2 în clasament s-a situat Hong Kong cu 1755, podimiul fiind completat de Taiwan cu un număr de 671 de cazuri.

Încă o ciudăţenie publicată de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, din SUA

Într-un raport publicat de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, cea mai prestigioasa şcoală medicală din SUA şi una dintre cele mai bune din lume, SARS-COVID-19 se afla într-o categorie în care apare şi Antraxul, dar şi alte bio-arme. Toate virusurile apărute în listă sunt catalogate ca fiind arme chimice.

”Antraxul este considerat în prezent una dintre cele mai grave amenințări bioteroriste. Începând cu a doua jumătate a secolului XX, B. anthracis a fost dezvoltat de mai multe țări ca parte a programelor de arme biologice (BW), iar grupurile autonome au demonstrat, de asemenea, intenția de a utiliza bacteria în acte de terorism.” se arata la antrax.

Toxina botulinică (botulism)
Toxinele botulinice reprezintă o amenințare majoră ca arme biologice, deoarece sunt extrem de puternice și letale; unele dintre toxine sunt relativ ușor de produs și de transportat; iar persoanele cu botulism necesită îngrijiri intensive spitalizate.

Burkholderia Mallei și Pseudomallei (Glande și melioidoză)
Glandele sunt cauzate de infecția cu bacteria Burkholderia mallei, iar melioidoza este cauzată de Burkholderia pseudomallei. Ambele au potențialul de a produce boală fatală și au fost identificate de CDC că agenți biologici din categoria B. HHS a identificat aceste boli drept priorități principale pentru dezvoltarea de măsuri medicale

România a avut un caz de virus SARS! Coronavirus: SARS, MERS și COVID-19

Coronavirusurile (CoV) sunt o familie de virusuri ARN care de obicei cauzează boli respiratorii ușoare la om. Cu toate acestea, apariția în 2003 a coronavirusului sever al bolilor respiratorii acute (SARS-CoV) a demonstrat că CoVs sunt, de asemenea, capabile să provoace focare de infecții severe la om. Un al doilea CoV sever, coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), a apărut în 2012 în Arabia Saudită. Mai recent, un nou coronavirus a fost identificat în Wuhan, China, în decembrie 2019.

 

Notă: Articolul prezent se bazează pe informații obtinute de pe site-urile celor două organizații mai sus amintite.

Pentru a vedea intreaga listă cu virusuri, click aici

Pentru a vedea intreaga listă cu numărul de persoane infectate in 2003, click aici

Adauga un comentariu