Sport

România e gata să organizeze meciurile unui nou Campionat European în acest an, după cel de fotbal. „Verde” pentru Cluj-Napoca

Publicat: 17 mart. 2021
Sala BTArena din Cluj Napoca
Sala BTarena, din Cluj-Napoca, întrunește toate cerințele reprezentanților Confederației Europene de Volei

România este pregătită pentru organizarea meciurilor de la Campionatul European de volei feminin, afirmă oficialii Confederației Europene de Volei (CEV) care au inspectat Cluj-Napoca. BTarena este o sală polivalentă cu 10.000 de locuri, unde își au locul atât evenimente sportive, cât și artistice.

„Cluj-Napoca se numără printre cele patru orașe organizatoare ale turneului final al Campionatului European feminin de volei din acest an. Cum competiția se apropie cu pași repezi, la finalul săptămânii trecute o delegație a Confederației Europene de Volei (CEV) a fost prezentă în orașul de la poalele Feleacului pentru a inspecta condițiile de cazare și sala BTarena. Condusă de vicepreședintele CEV, Lubor Halanda, delegația forului continental a mai fost compusă din croata Maja Poljak (de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor), care acum lucrează la CEV și care coordonează întreg evenimentul sportiv din luna august, dar și din doi jurnaliști de la EuroVolley TV.

Gazdele lor au fost președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, vicepreședintele forului, Oana Sîrb, secretarul general al federației, Constantin Ispas și responsabila cu relațiile internaționale din cadrul FRV, Gabriela Bulgariu. În cadrul inspecției, s-a procedat la verificarea hotelurilor în care se vor caza sportivii si oficialii, punându-se accent pe respectarea Regulamentului de Igienă al CEV. Toate hotelurile vizitate au corespuns nivelului solicitat”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Române de Volei.

Sala BTarena, din Cluj-Napoca, întrunește toate cerințele

De asemenea, s-a mai inspectat încă o dată sala BTarena din Cluj-Napoca. Aceasta a întrunit, de asemenea, toate cerințele reprezentanților Confederației Europene de Volei.
Un al treilea punct al vizitei de lucru a oficialilor CEV a fost întâlnirea acestora cu echipa de Sport Prezentation (SPR). S-au cerut o serie de clarificări referitoare la modul de prezentarea al evenimentului în sală, cu jocuri de lumini, lasere și toate lucrurile ce implică realizarea unui spectacol sportiv cum doar voleiul poate oferi. Toate planurile prezentate au fost acceptate de reprezentanții CEV, care au convenit, în unanimitate, că România este pregătită de organizarea acestei competiții, precizează sursa citată.

Turneul final al Campionatului European feminin de volei va avea loc în perioada 18 august-4 septembrie 2021. Meciurile din grupe vor fi organizate în Belgrad (Serbia – Grupa A), Plovdiv (Bulgaria – Grupa B), Zadar (Croația – Grupa C) și Cluj-Napoca (România – Grupa D). Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august.
România a mai organizat Campionatul European de volei în 1963, când a obținut medalia de aur la masculin și pe cea de bronz la feminin.

Programul meciurilor de la Euro 2020 găzduite de Arena Națională din București

Pe lângă meciurile Campionatului European de volei feminin, de la Cluj-Napoca, România va mai organiza și partide de la Campionatul European de fotbal, la București.
EURO 2020 a fost amânat cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus, și se va disputa în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.
Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul Euro în vară, motiv pentru care stadionul va fi „predat” către UEFA, la începutul lunii aprilie.

14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00

Adauga un comentariu