BZI LIVE

LIVE VIDEO – România Inteligentă! Ediție-dialog în Studioul BZI LIVE despre rolul-cheie pe care îl au şcolile gimnaziale în sistemul public educațional, proiecte şi implicare în comunitate alături de prof. Sabina Manea, manager Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi – FOTO

Publicat: 05 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 6 decembrie 2021, începând cu ora 15.00 şi sub genericul „România Inteligentă” este programată o ediție-dialog în Studioul BZI LIVE despre rolul-cheie pe care îl au şcolile gimnaziale ïn sistemul public educațional, proiecte şi implicare ïn comunitate alături de prof. Sabina Manea, manager Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi. În cadrul producţiei vor fi abordate şi punctate aspecte legate de: obiectivele şi strategiile pe care le are în plan si proiecţie managerul unităţii educaţionale ieşene, activităţile şi proiectele derulate sau care urmează a fi implementate, importanța parteneriatului cu părinţii, colaborarea cu autoritățile, promovarea colegilor şi elevilor! De asemenea, despre provocąri, schimbări, noi viziuni educaționale respectiv realităţi din sistemul public de învăţământ se va mai dialoga alături de prof. Sabina Manea!

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” se angajează să ofere elevilor săi acces egal la o educație modernă, de calitate, care să-i ghideze spre acumularea de cunoștințe, dezvoltarea deprinderilor și a competențelor, spre dezvoltarea personală

Instituția (conform istoricului oficial) este situată în strada Calea Galata, nr. 4 (Municipiul Iasi) și se întinde pe o suprafaţă de 3.827 mp, fiind formată din clădirea propriu-zisă, în formă de T, terenul sportiv și spaţiul verde. Începând cu anul 2013 au fost arondate școlii un număr de 2 grădinițe, Grădinița cu Program Prelungit nr. 28, respectiv Grădinița cu Program Normal nr. 22. Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34 și sub acest nume a funcţionat până în ziua de 15 aprilie 1994.

Începând de la acea dată, în urma Deciziei nr. 59 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile generale şi liceele au primit, în locul numerelor, numele unor personalităţi istorice, culturale, ştiinţifice

Începând de la acea dată, în urma Deciziei nr. 59 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile generale şi liceele au primit, în locul numerelor, numele unor personalităţi istorice, culturale, ştiinţifice. Şcolii nr. 34 i s-a atribuit numele marelui biolog și pedagog, care şi-a început cariera universitară la Iaşi, Ion Simionescu. Clădirea este compusă din trei niveluri și cuprinde: 24 de săli de clasă, 3 laboratoare, o sală de gimnastică, bibliotecă, spaţii pentru administraţie, grupuri sanitare, holuri, scări interioare, având patru intrări: una principală si trei spre curtea şcolii.

Spaţiul destinat orelor de clasă fiind limitat, în şcoala s-a învăţat în două şi chiar trei schimburi. Începând din 1995 în școală se învaţă în două schimburi

Așadar, activitatea a început la data de 6 octombrie 1980, cu elevi din clasele I – VIII transferaţi de la Şcoala nr. 16 (actualmente „Mircea cel Bătrân”). O săptămână mai târziu, la 14 octombrie, numărul elevilor a crescut, datorită colectivelor venite de la Şcoala nr. 25 (actualmente Liceul Teoretic „Miron Costin”).

Construirea blocurilor din cartier şi politica demografică dusă în România până în anul 1989 au făcut ca populaţia de vârstă şcolară să crească de la un an la altul. Astfel, s-a ajuns, în anul şcolar 1987-1988 la un număr de 2195 de elevi, repartizaţi în 56 de clase. Dotarea şcolii cu mijloace de învăţământ s-a făcut până în 1989 în principal de către I.S.J. Iaşi, iar din 1990 din sponsorizări şi surse extrabugetare. Şcoala „Ion Simionescu”, Iaşi, dispune de mobilierul necesar desfăşurării procesului didactic, de truse pentru diferite discipline (fizică, chimie, biologie, matematică, de truse pentru clasele I – IV), planşe, hărţi, aparatură audio – video, copiatoare, computere.

De asemenea, în şcoală funcționează o bibliotecă cu peste 12.000 volume

În ultimii ani unitatea s-a remarcat la nivel local prin participarea la proiecte educaționale internaționale și prin câștigarea unor competiții ce i-au adus mai multe premii în bani. Evaluarea realizată de A.R.A.C.I.P. în anul școlar 2019-2020 a confirmat atât valoarea corpului profesoral, cât și rezultatele bune și foarte bune ale elevilor, prin calificativele acordate.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Tags:
Adauga un comentariu