Sub egida „România Naturală şi Turistica”, luni, 22 noiembrie 2021, începând cu ora 15.00 este programată o nouă ediţie BZI LIVE de impact naţional despre una din zonele naturale spectaculoase în toată Europa, unde vieţuieşte unul din cele mai impunătoare şi fabuloase mamifere din lume alături de Sebastian Cătănoiu (via Zoom), directorul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț. În prim-planul editiei-dialog se vor afla: istoricul, detalii legate de acest areal, proiecte, activităţi şi punctele de atracţie ale fabulosului parc nemţean. De asemenea, investiţii, legislaţia pe zona de mediu, strategii şi activităţi pe care le are în vedere vor mai fi elemente abordate cu Sebastian Cătănoiu, directorul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț.
Sebastian Cătănoiu a inițiat brandul „Ținutul Zimbrului” – un concept prin care se promovează Parcul Natural Vânători Neamț
Sebastian Cătănoiu este implicat în diverse activități, în calitate de voluntar, luptând pentru protecția naturii. A inițiat brandul „Ținutul Zimbrului” – un concept prin care se promovează Parcul Natural Vânători Neamț și comunele aflate pe teritoriul acestuia. Ca rezultat al eforturilor depuse, în luna noiembrie a anului 2016 „Ținutul Zimbrului” a primit certificare de destinație ecoturistică din partea Autorității Naționale pentru Turism din România. A susținut aplicația la „Top 100 Destinații Sustenabile” la nivel mondial, astfel că acum destinația ecoturistică „Ținutul Zimbrului” este în top 100, fiind singura din România până la ora actuală, și singura din Europa de Est. Sebastian Cătănoiu este membru fondator și voluntar activ în Asociația „Ținutul Zimbrului”. Prin intermediul acesteia a reușit să diversifice oferta de activități care pot ocupa timpul liber al localnicilor, dar în special al turiștilor. A coordonat construcția facilităților de aventură în imediata apropiere a sediului Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, a realizat amenajarea izvorului Puturosu, situat lângă Schitul „Vovidenia”. A găsit o modalitate de a pune în valoare izvorul de apă sărată cu atestare documentară de peste 8000 de ani, organizând „Sarea-n bucate”, un eveniment adresat elevilor.
Anul 1970 reprezintă momentul de hotar pentru Rezervația de Zimbri „Dragoș Vodă”
De reamintit că, anul 1970, reprezintă momentul de hotar pentru Rezervația de Zimbri „Dragoș Vodă”, întrucât atunci au fost aduse primele exemplare. Parcul Natural Vânători-Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.