National

România nu va beneficia de măsuri de relaxare în perioada următoare

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România nu va beneficia de măsuri de relaxare în perioada următoare
România nu va beneficia de măsuri de relaxare în perioada următoare

România nu va beneficia de măsuri de relaxare în perioada următoare. După ce cazurile din România au depășit 30 000 de îmbolnăviri, ajungând pe primul loc în Uniunea Europeană la noi cazuri de coronavirus raportate, oficialii atrag atenția că se vor impune restricții noi.
La ultima raportare au fost înregistrate aproximativ 555 de cazuri noi, confirmate de Grupul de Comunicare Strategică.

Klaus Iohannis explică de ce nu putem reveni la normal. România nu va beneficia de măsuri de relaxare în perioada următoare

După această raportare, președintele României, Klaus Iohannis, nu a rămas indiferent și a apărut cu o primă reacție. Acesta a menționat că în momentul de față, România nu poate reveni la starea normală și acest lucru se întâmplă, deoarece nu pot fi aplicate noi măsuri de relaxare. Totodată, acesta a mai adăugat faptul că dacă numărul infectărilor va crește, există posibilitatea să ne întoarcem la starea de urgență. Președintele României nu a fost specific în acest sens, ci doar a dat de înțeles că este posibil să ajungem din nou în acel punct, dacă măsurile de distanțare socială nu vor fi respectate, iar noile cazuri vor continua să crească.

Lucrurile nu s-au oprit aici, fiindcă alaături de premierul României, Ludovic Orban, președintele țării a făcut un apel la parlamentari să nu stea pe gânduri și să treacă repede prin legislativ proiectul de lege venit de la Guvern, proiect ce constituie baza pentru instituirea carantinării și izolării persoanelor. Amândoi au făcut apel la populație și au sfătuit păstrarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Numărul deceselor va crește. Raed Arafat atrage atenția

Raed Arafat anunță că dacă numărul cazurilor din secțiile de Terapie intensivă vor crește, implicit va crește și numărul deceselor. Nu putem stopa acest lucru, decât dacă respectăm normele de distanțare socială și purtăm masca de protecție. Numărul de infectări cu noul coronavirus nu va scădea, fiindcă tot mai mulți oameni au ignorat recomandările specialiștilor.

„Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a declarat Raed Arafat.

Nu este cazul să instituim starea de urgență

Șeful Grupului pentru Situații de Urgență a mai adăugat că nu este cazul să închidem unele activități, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor a crescut, fiindcă populația și-a pierdut răbdarea și nu ar mai rezista unui nou mecanism de închidere. Tot ce trebuie să facem este să respectăm normele de distanțare socială, să ne spălăm pe mâini și să purtam masca de protecție, atât în spațiile închise, cât și în mijloacele de trasnport în comun.

„Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat medicul.

Adauga un comentariu