Sport

România poate organiza un Campionat European. Anunțul făcut chiar de ministrul Tineretului și Sportului

Publicat: 04 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România poate organiza un Campionat European. Anunțul făcut chiar de ministrul Tineretului și Sportului

Românii pot să viseze cu ochii deschiși. Țara noastră ar putea organiza un campionat european în 2028, alături de Grecia, cel mai probabil. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care susține că a discutat deja cu omologii din Grecia.
În plus, Stroe a numit și stadioanele participante: Arena Națională și Steaua (București), „Ion Oblemenco” (Craiova) și Cluj Arena (Cluj-Napoca).

„Avem discuții cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. și poate luăm și Bulgaria și Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre orașele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu «Ion Oblemenco», Clujul, cu Cluj Arena și Bucureștiul, cu Arena Națională și noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuții formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în București sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap. Lansasem invitații oficiale către toți miniștrii acestor state și șefii de Federații de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am și discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, și sunt foarte deschiși”, a declarat Ionuț Stroe la Oltenia TV.

România rămâne co-gazdă pentru Euro 2020, mutat în 2021

12 orașe vor fi gazde pentru Euro 2020, competiție care s-a mutat în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. România rămâne țară co-organizatoare. Pe Arena Națională din București vor fi găzduite patru meciuri, trei din grupe și o optime de finală. Inițial, UEFA desemnase 13 orașe.

În situația în care România se va califica la Euro 2020, va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională. Capitala României este cuplată cu orașul Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C.
Olanda va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și „Johan Cruyff”.
În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Olanda.

Adauga un comentariu