National

România riscă să ajungă la 25.000 de cazuri de covid-19 pe zi

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România riscă să ajungă la 25.000 de cazuri de covid-19 pe zi
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Situația din România este mai grea pe zi ce trece. Deși au fost impuse mai multe măsuri restrictive pentru a controla evoluția pandemiei, se pare că lucrurile au scăpat de sub control. Numărul de infectări crește în fiecare zi, apropiindu-se chiar de 10.000 de îmbolnăviri zilnice. Spitalele deja simt o presiune și riscă să se aglomereze foarte mult, astfel încât să nu mai fie locuri libere. Despre un scenariu sumbru a vorbit și Alexandru Rafila, care explică faptul că România riscă să ajungă la 25.000 de cazuri de covid-19 pe zi până în luna decembrie.

România, greu lovită de pandemie

Situația din țara noastră nu este deloc una favorabilă, iar oamenii și autoritățile se tem pentru ceea ce va urma. Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat, joi, că este posibil ca în România, până în luna decembrie, să se depăşească 25.000 de cazuri pe zi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Alexandru Rafila a explicat că acest număr ar putea fi atins de români, având în vedere că diferențele de la o săptămână la alta sunt foarte mari. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, azi, 5 noiembrie, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dacă în urmă cu doar câteva zile erau identificate 5000 de cazuri, saltul a fost unul mare.

“Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situaţie.”, a declarat Rafila.

Medicul a explicat că problema în România nu este decât numărul mare de infectări, ci este legată de pacienţii care au forme medii şi care trebuie internaţi şi de cei care au forme grave şi trebuie duşi la terapie intensivă. Dacă situația nu se va remedia, Rafila avertizează că sistemul sanitar va fi mult prea solicitat, astfel încât pacienţii cu forme medii nu vor putea fi internaţi şi vor ajunge să facă forme grave, iar cei cu forme grave vor ajunge să devină pacienţi critici. Astfel, mortalitatea va crește considerabil, iar România se află deja pe locul 3-4 în Europa la acest capitol, conform lui Rafila.

Adauga un comentariu