Actualitate

România, țara fără stăpân: Președintele, premierul și mai bine de jumătate din cabinetul lui Ciolacu sunt plecați în afară

Publicat: 04 dec. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
România țara fără stăpân Președintele premierul și mai bine de jumătate din cabinetul lui Ciolacu sunt plecați în afară
Jumătate din cabinetul lui Ciolacu este plecat în străinătate

Premierul Marcel Ciolacu se află în SUA, alături de patru miniștri, președintele Iohannis este în Dubai, alături de alți doi miniștri, iar alți membri ai guvernului sunt fie la Bruxelles, fie în alte deplasări externe. Chiar dacă a plecat o săptămână în SUA, premierul Ciolacu nu și-a delegat atribuțiile în această perioadă, potrivit Antena 3.

De altfel, cei mai mulți dintre miniștri sunt și ei plecați din țară. Doar vicepremierul Marian Neacșu a rămas aici, pentru că celălalt vicepremier, Cătălin Predoiu, e la Bruxelles, la ședința Consiliului JAI.

Jumătate din cabinetul lui Ciolacu este plecat în străinătate

Alături de premierul Ciolacu, peste ocean, sunt 4 miniștri: de Externe, Luminița Odobescu, al Apărării, Angel Talvar, Economiei, Radu Oprea, și al Educației, Ligia Deca.

Plecat din țară e și președintele Klaus Iohannis, care până pe 4 decembrie e în Dubai, unde participă la un forum dedicat schimbărilor climatice și pe probleme de mediu. Și nu este singur, ci însoțit de doi dintre miniștri, cel al Mediului, Mircea Fechet, și al Energiei, Sebastian Burduja.

Tot peste hotare sunt și ministrele Justiției și Culturii. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, sunt la Bruxelles până pe 5 decembrie, acolo unde participa la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, unde discută despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Și ministra Culturii este în SUA, cel puțin așa arată postările de pe Facebook, care sugerează că ar fi la Washington.

Așa că, în momentul de față, dintre cei 19 miniștri ai cabinetului Ciolacu, cel puțin jumătate sunt plecați peste hotare.

În țară au mai rămas miniștrii Agrigulturii, Transporturilor, Fondurilor Europene, de Finanțe, Sănătății și vicepremierul Neacșu.

Comentarii
Adauga un comentariu