National

Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină

Publicat: 12 iul. 2020
ALT=politisti-ungaria
Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină

Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină. România a fost inclusă în zona „galbenă”. Decizia a fost laută în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a anunţat duminică premierul Gergely Gulyas.

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri. Decizie este luată, spun oficialii unguri, pentru a preveni răspândirea COVID-19, potrivit Reuters şi Magyar Hirlap.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină: Fără străini din ţările „roşii”

În ceea ce privește străinii care vin din ţări „galbene”, aceștia trebuie să intre în carantină. Mai mult, cetăţenilor străini din ţări „roşii” le va fi interzisă intarrea în Ungaria.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar.

Lituania a interzis accesul cetăţenilor români pe teritoriul ei

Lituania a interzis accesul cetăţenilor romani pe teritoriul ei. Ţara se alătura unei liste întregi de tari care au restricţionat accesul cetăţenilor romani pe teritoriul lor.

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că Guvernul lituanian a hotărât că începând cu data de 13 iulie 2020, accesul cetăţenilor romani să fie restricţionat pe teritoriul statului.

MAE România a anunţat, în urmă cu puţin timp faptul că Guvernul din Lituania a decis că începând cu data de 13 iulie 2020, accestul romanilor pe teritoriul lor să fie restricţionat. Măsura luată vine în contextul în care Lituania face un raport săptămânal cu cetăţenii care au voie să intre în ţară.

Vestea bună e ca românii care vor doar să tranziteze teritoriul Republicii Lituania pentru a se întoarce în ţara lor de reşedinţă, adică România, sunt scutiţi de interdicţii. Totuşi, sunt şi alte categorii de persoane care sunt scutite de aceste restricţii.

Restricții de călătorie pentru români în Austria

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

Astfel, românii, bulgarii și moldovenii pot merge în Austria doar dacă sunt plasați timp de două săptămâni în carantină. Persoanele care vin din aceste țări pot să facă dovada unui test negativ la COVID-19 au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, cancelarul Austriei și minsitrul de externe au precizat că vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Adauga un comentariu