Actualitate

Ropote de aplauze pentru declarația lui Marjorie Taylor Greene: „Nici un ban nu va merge din SUA în Ucraina sub republicani”

Publicat: 04 nov. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ropote de aplauze pentru declarația lui Marjorie Taylor Greene Nici un ban nu va merge din SUA în Ucraina sub republicani
Promisiunea lui Greene a fost întâmpinată cu aplauze din partea publicului

Marjorie Taylor Greene, reprezentanta de extremă-dreaptă din Statele Unite, a promis joi, 3 noiembrie, că va anula finanțarea americană pentru rezistența Ucrainei la invazia Rusiei dacă Partidul Republican va prelua Congresul în alegerile de la mijlocul mandatului de săptămâna viitoare.

„Singura graniță de care le pasă este Ucraina, nu granița sudică a Americii”, a afirmat controversata Greene despre democrați la un miting în Iowa. „Sub republicani, niciun ban nu va merge în Ucraina. Țara noastră este pe primul loc. Lor nu le pasă de granița noastră sau de poporul nostru”, a mai spus ea.

Promisiunea reprezentantului Partidului Republican a fost întâmpinată cu aplauze din partea publicului.

Războiul din Ucraina nu va mai beneficia de finanțare sub republicani

Reprezentanta demisionară Liz Cheney a criticat comentariul lui Greene ca fiind „exact” ceea ce dorește președintele rus Vladimir Putin. „Dacă am fi avut republicani ca acesta în anii 1980, am fi pierdut Războiul Rece”, a scris ea pe Twitter.

SUA au donat până acum peste 67 de miliarde de dolari pentru cauza ucraineană.

Precizăm că Marjorie Taylor Greene este o politiciană americană, femeie de afaceri, care a ocupat funcția de reprezentant pentru cel de-al 14-lea district al Congresului din Georgia din 2021. Membră a Partidului Republican și o susținătoare puternică a fostului președinte Donald Trump, ea a fost aleasă în Congres în 2020, în urma retragerii republicanului Tom Graves, aflat în funcție.

Camera Reprezentanților din SUA a votat pentru înlăturarea ei din toate funcțiile din comisii la 4 februarie 2021, ca răspuns la declarațiile sale extremiste. Inclusiv unsprezece republicani s-au alăturat votului unanim al democraților. Greene candidează din nou pentru realegere în acest an.

Comentarii
Adauga un comentariu